7 tips om te besparen op kinderkleding

Ja hoor, het is weer zover: broeken worden te kort en truitjes te krap. Tijd voor een grondige sanering van de kledingkast. Maar die moet ook weer aangevuld worden. Op onze kinderopvang zien wij alle soorten en maten voorbij komen. Op welke manieren kun je slim besparen op kinderkleding?

“Duurder is voor kinderen niet altijd beter”

Tip 1: Kies voor comfortabele kleding in plaats van dure kleding

Een kindergarderobe kun je zo duur maken als je zelf wilt. Maar duurder is voor kinderen niet altijd beter. Die willen gewoon dragen waar ze zich lekker in voelen. En wees nou eerlijk: dat is toch het belangrijkste. Ga allereerst voor comfort als je wilt besparen op kinderkleding!

Tip 2: Gooi alleen jouw kind zijn favoriete kleding weg als het écht niet meer kan

Misschien vind jij dat ene shirtje niet meer mooi, maar je kind kan er nog geen afstand van doen. Bedenk dan dat je jezelf een gang naar de winkel kunt besparen. En een vervelende discussie. Grijp alleen in als het écht niet meer kan, zodat je op de lange termijn kunt besparen op kinderkleding.

Tip 3: Wees creatief met combinaties van kleren

Wat als een broek kapot is dan? Een leuke knielap maakt hem altijd nog geschikt voor de camping. En met een mooie, te kleine trui maak je een broertje of zusje blij. Zet er een leuke strik op
of verf de kleding waardoor die er weer heel anders uit komt te zien. Of combineer iets ouds met iets nieuws om te besparen op kinderkleding. Zo maak je een nieuw setje voor weinig geld.

Ben je een beetje handig, dan zet je binnen de kortste keren de mooiste en ook nog unieke setjes in elkaar waar Oilily niet aan kan tippen.

‘Made bij mama’.

Tip 4: Koop niet voor iedere gelegenheid iets anders

Is er een speciale gelegenheid, ga dan niet overstag voor die bijzondere outfit die nergens anders geschikt voor is. Lastig, want je wilt natuurlijk het beste voor je kind. Maar erg belangrijk als je wilt besparen op kinderkleding. Er zijn ook superleuke setjes die je zoon of dochter nog een seizoen lang met veel plezier kan dragen.

Tip 5: Maak afspraken over merkkleding

Sommige grotere kinderen willen onder druk van leeftijdgenootjes het liefst merkkleding dragen. Dan kun je afspreken dat je elk seizoen één duurdere broek en shirt aanschaft. Er zijn trouwens (internet)winkels die merkkleding uit vorige seizoenen verkopen voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Ga eens naar www.deskuorre.nl om slim te besparen op kinderkleding.

Tip 6: Overweeg tweedehands kinderkleding (van bekende merken)

Ook een goed idee om te besparen op kinderkleding: zoek op internet of kledingbeurzen tweedehands (merk)kleding die er uitziet als nieuw. Kijk op www.grootgezin.nl in de rubriek budgettips, onderwerp kinderkleding. Of op www.kinderkledingbeurs.nl voor een beurs in de buurt.

Tip 7: Investeer in een naaicursus om te besparen op kinderkleding

Houden jullie van echt apart, investeer dan in een naaicursus. Ben je een beetje handig, dan zet je binnen de kortste keren de mooiste en ook nog unieke setjes in elkaar waar Oilily niet aan kan tippen. ‘Made bij mama’.

Vond u dit artikel interessant? Lees hier al onze artikelen over ‘Kinderen en Geld’!

Welke tips hebben jullie om te besparen op kinderkleding? Laat hieronder een reactie achter!

Anuschka van Monkey Donky

Anuschka van Monkey Donky

Laat een reactie achter

 
Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?