14 tips voor het bewaren van knutselwerkjes en tekeningen

kinderknutsels bewaren

Als ouder wil je natuurlijk de mooie knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen bewaren. Maar hoe doe je dat op een praktische en overzichtelijke manier? Hieronder vind je 14 tips voor het bewaren van knutselwerkjes en tekeningen.

1. Bewaar de knutselwerkjes in een plakboek

Een plakboek is een handige manier om platte knutselwerkjes en tekeningen te bewaren. Je kunt de pagina’s versieren en er notities bijschrijven om herinneringen te bewaren.

2. Maak een fotoboek van de kindertekeningen

Een fotoboek is een mooie manier om de tekeningen van je kinderen te bewaren. Je kunt de tekeningen inscannen en afdrukken of foto’s maken van de tekeningen en deze in een fotoboek plakken.

kindertekening bewaren aan waslijn 3. Hang de tekeningen en knutselwerkjes op aan een waslijn

Een waslijn is leuk om de tekeningen van je kinderen op te hangen. Je kunt een waslijn ophangen in de kamer van je kind of in een andere ruimte in huis.

 

4. Hang de tekeningen op aan een kledinghanger

Je kunt tekeningen ook ophangen aan een kledinghanger. Dit is een handige manier om de tekeningen op te bergen en ze toch zichtbaar te houden.

5. Bewaar de kindertekeningen in een tekenmap

Kleurplaten en andere platte werkjes kun je ook netjes bewaren in een grote tekenmap. Zo blijven ze mooi glad en weet je ze altijd te vinden.

6. Maak een placemat van de tekening

Ook kun je een tekening van je kinderen laten bedrukken op een placemat. Zo heb je een unieke placemat die je ideaal is voor aan tafel voor je kind.

7. Maak een schilderij van alle kindertekeningen

Ook kun je alle tekeningen van je kinderen verzamelen en er een schilderij van maken. Zo heb je een mooie herinnering aan de tekeningen van je kinderen.

kindertekening op mok 8. Laat de tekening bedrukken op een mok

Een unieke manier is om de tekening van je kind te bedrukken op een mok. Zo heb je een unieke mok die je kunt gebruiken tijdens het drinken.

 

9. Bewaar de kindertekeningen online

Digitaal bewaren is ook heel handig. Maak bijvoorbeeld een map aan op je computer of in de cloud waar je alle tekeningen in opslaat.

10. Hang de tekeningen en knutselwerkjes op aan een prikbord

Een prikbord is een handige manier om tekeningen en knutselwerkjes op te hangen. Je kunt een prikbord ophangen in de kamer van je kind of in een andere ruimte in huis.

Kindertekening prikbord

11. Hang de tekeningen en knutselwerkjes op aan een pegboard

Een pegboard is een soort prikbord waar je spullen aan kunt hangen met behulp van haken. Het is een handige manier om tekeningen en knutselwerkjes op te hangen en het ziet er ook nog eens leuk uit.

knutselwerkjes-in-doos 12. Bewaar de tekeningen en knutselwerkjes in een doos onder het bed

De ouderwetse manier is het bewaren van tekeningen en knutselwerkjes in een doos. Zo zijn ze uit het zicht, maar toch makkelijk te vinden als je ze wilt bekijken.

 

13. Maak een puzzel van de kindertekeningen

Een ander idee is het maken van een puzzel van de kindertekeningen. Zo heb je een unieke puzzel die je samen met je kinderen kunt maken.

14. Gooi tekeningen en knutselwerkjes weg

Natuurlijk is het niet handig om alles te bewaren, dus het is belangrijk om keuzes te maken. Bewaar alleen de tekeningen en knutselwerkjes die echt belangrijk voor je zijn en gooi de rest weg.

En wat doen we op de kinderopvang met het bewaren van knutselwerkjes en tekeningen? 

collage kinder tekeningen

Bij Monkey Donky Speelhuis en Het Toddlers Huis krijgt elk kind op het kinderdagverblijf een eigen ‘portfolio’. In deze map bewaart de groepsleiding de leukste, mooiste, grappigste kunstwerken die je kind op de kinderopvang heeft gemaakt. Ook schrijft de groepsleiding eens in de zoveel tijd een leuk verhaaltje over de thema’s die op de groep centraal staan en de ontwikkeling die je kind heeft doorgemaakt. Als je kind afscheid neemt van het kinderdagverblijf, bijvoorbeeld omdat hij of zij vier jaar is geworden en naar school en BSO gaat, krijgt je kind het portfolio mee naar huis. Jullie hebben dan een mooi (en georganiseerd 😉) naslagwerk van al het moois dat je kind op het kinderdagverblijf heeft gemaakt!

We hebben de allerleukste, mooiste, handigste manieren om alle kinderknutsels te bewaren voor je verzameld op onze Pinterestpagina! Zo kun jij dit kakelverse jaar direct aan de slag met het georganiseerd bewaren van alle creatieve uitspattingen van je kind. Veel succes, laat je ons weten als jij nog een geniale bewaaroplossing hebt gevonden?   

Deze blog is geschreven door Evelien, pedagogisch medewerker op de dreumesgroep, locatie Kraneweg (Het Toddlers Huis).

MonkeyDonky

MonkeyDonky

Monkey Donky Speelhuis biedt al meer dan 25 jaar kinderopvang in de stad Groningen. Je kunt je voorstellen dat we in al die jaren heel wat kennis, ervaring en expertise hebben opgedaan 😊. En die delen we graag met jou! Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers vertellen je in onze blogs alles dat je wilt weten over jouw opgroeiende kind, over de kinderopvang, over opvoeding en allerlei andere kind-gerelateerde onderwerpen. Van zindelijkheidstraining tot buitenspelen en van de eerste opvangdag tot trakteren: we nemen je graag mee in de kinderwereld die wij zo goed kennen! Meer over Monkey Donky

Laat een reactie achter

 
Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?