Eropuit in de regen: 5 tips in regenachtig Groningen

Groningen in de regen

Vandaag gehoord: “Ja het is eigenlijk heel vies weer buiten maar we moésten echt even de deur uit!” Klinkt dat bekend? Voor veel ouders is het regelmatig een bron van frustratie: de combinatie van slecht weer en stuiterende kinderen die eigenlijk nodig even het huis uit moeten. Geen zorgen, nood is nabij, want wij geven je hier 5 leuke buiten-de-deur-tips om een druilerige dag in Groningen te overleven!

 

“Forum Groningen is héél kindproof en
365 dagen in het jaar geopend.”

 

1. Forum Groningen

Met stip op nummer 1 staat de nieuwste aanwinst van onze mooie stad: het Forum. Een futuristisch staaltje architectuur dat er niet alleen vanonder je paraplu indrukwekkend uitziet, maar dat van binnen haast nog mooier is. En het leukste is: het Forum is héél kindproof en 365 dagen in het jaar geopend. Het leukste vinden wij de jeugdafdeling van de Bibliotheek, op de eerste verdieping. Eindeloos veel boeken om in te bladeren, verschillende speeltafels met lego en kindertablets,  Bibliotheek Forum Groningen en niet te vergeten een soort megagrote hangzak waarin je boven alle boeken kunt spelen en chillen. Wist je dat alle kinderen tot 18 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Ben je nog geen lid, regel dat dan direct!

 

2. Speeltuin Oerrrr! Kardinge

Niet geschikt voor koukleumers, wel voor kliederkonten: speeltuin Oerrrr bij natuurgebied Kardinge! Lekker viesteren en kliederen. De natuurspeeltuin Oerrrr bij Kardinge heeft glibberige paadjes, stapstenen, veel zand (of modder 😉) en een waterpomp. Genoeg voor een dosis frisse buitenlucht en flinke portie kliederplezier. Er is tenslotte niets leukers dan spelen met en in de modder! Op ’n regenachtige dag zijn goede laarzen en een thermosfles met warme chocomel wel ’n aanrader 😉.

 

“Oerrr: voor een dosis frisse buitenlucht en flinke portie kliederplezier.”

 

3. Stadse musea

GRID Groningen Bezoek een leuk museum in de stad! Het Groninger Museum is natuurlijk de bekendste, en is ook zeker een aanrader voor kinderen, maar ben je al eens bij het Universiteitsmuseum geweest? Of bij GRID Grafisch Museum? Deze musea staan niet vaak bovenaan het lijstje maar zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een regenachtige dag is daar natuurlijk perfect voor. Bij het Universiteitsmuseum hebben kinderen gratis toegang. Eenmaal binnen kijk je je ogen uit in de anatomiekamer of bij één van de interessante tentoonstellingen, bijvoorbeeld over de meest wonderbaarlijke (opgezette) dieren uit de mooiste dierentuinen van de wereld. Bij GRID wordt twee keer per dag een leuke workshop aangeboden. Je kunt dan bijvoorbeeld je eigen tas bedrukken of experimenteren met graveren in foam. Onze BSO locaties gaan deze herfstvakantie alle hoeken en gaten van dit toffe museum ontdekken 😊. Ook leuk: GRID heeft een leuke letter-speurtocht in de stad Groningen uitgezet, heel leuk voor kinderen vanaf een jaar of 6. Paraplu mee en speuren maar!

 

4. Herfstwandeling

Herfstwandeling kabouterpad Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Dus regenjas aan, muts op, laarzen aan en gaan met die natte banaan! Neem een lege eierdoos mee en verzamel de mooiste herfstschatten. Extra leuk wordt het natuurlijk als de wandeling iets extra’s heeft. Zoek bijvoorbeeld een kabouterpad op (er zijn er meerdere in de buurt, bijvoorbeeld in ’t Roegwold bij Kolham) of bestel bij het Groninger Landschap een gratis speurzoekerspakket waarmee je op zoek kunt gaan naar poepsporen en pootafdrukken. Die zijn in de natte modder vaak heel goed te vinden!

 

“Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel!”

 

5. Cinekid en Spruit Cinema

We eindigen ons rijtje op dezelfde plek als waar we begonnen: in het Forum. Want, niet te missen in de herfstvakantie is Cinekid! Cinekid is een groot film- en mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar. De hele herfstvakantie kun je bij het Forum terecht voor leuke films, toffe workshops, gratis activiteiten en experimenten. Een ideaal uitje voor een regenachtige vakantiedag.

Stiekem doen we er nog een zesde tipje bij, in navolging van de Cinekid-tip: de kleinste kinderen, tussen 2 en 6 jaar, kunnen elke zondagochtend terecht bij Spruit Cinema. Spruit Cinema is een peuter/kleuterbioscoop waar een film van ongeveer een half uurtje getoond wordt (bijvoorbeeld De Gruffalo), en daarna kunnen kinderen en ouders nog een half uur spelen en activiteiten doen die aansluiten bij de film. Da’s een leuke besteding van je zondagochtend!

 

En dan nu: eropuit! 

We zeiden het hierboven al; slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Laat je dus vooral niet tegenhouden door een herfstige bui of windvlaag, maar ga ook juist in de herfst- en wintermaanden de deur uit om je buurt en stad te ontdekken.

Picture of MonkeyDonky

MonkeyDonky

Monkey Donky Speelhuis biedt al meer dan 25 jaar kinderopvang in de stad Groningen. Je kunt je voorstellen dat we in al die jaren heel wat kennis, ervaring en expertise hebben opgedaan 😊. En die delen we graag met jou! Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers vertellen je in onze blogs alles dat je wilt weten over jouw opgroeiende kind, over de kinderopvang, over opvoeding en allerlei andere kind-gerelateerde onderwerpen. Van zindelijkheidstraining tot buitenspelen en van de eerste opvangdag tot trakteren: we nemen je graag mee in de kinderwereld die wij zo goed kennen! Meer over Monkey Donky

Laat een reactie achter

 
Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?