Kinderopvangtoeslag Aanvragen. Wie krijgt wat?

De Wet kinderopvang bepaalt wie welke kosten van de kinderopvang of kinderdagverblijf voor zijn rekening neemt. Zo krijgen werkende ouders een kinderopvangtoeslag wanneer zij hun kinderen naar de kinderopvang brengen. Hoe hoog is deze toeslag en wat zijn de kinderopvangtoeslag voorwaarden? Wie heeft er recht op en wat moeten ouders regelen om voor deze toeslag in aanmerking te komen?

“Kinderopvangtoeslag aanvragen loont echt de moeite, maar doe het tijdig”

Wat zijn de Kinderopvangtoeslag voorwaarden?

Financieel administratief medewerker van Monkey Donky, Anuschka Pruis, helpt graag met het vinden van de antwoorden. Over wie er in aanmerking komt voor een kinderopvangtoeslag is Anuschka helder: “Werkende ouders die gebruikmaken van kinderopvang, ontvangen een inkomensafhankelijke bijdrage: de kinderopvangtoeslag. Andere ‘doelgroepen’ zijn ouders die bijvoorbeeld een inburgeringstraject volgen, studeren of een uitkering ontvangen en een re-integratietraject volgen. Ook zij kunnen aanspraak maken op kinderopvangtoeslag.”

“Deze ouders krijgen dus allemaal kinderopvangtoeslag, afhankelijk van het inkomen. Onze offerte geeft een duidelijk overzicht van uren en kosten. En omdat we alle benodigde informatie in kaart hebben, is kinderopvangtoeslag aanvragen samen met ouders heel efficiënt te doen. Op die manier scheppen we samen duidelijkheid en zijn alle zaken die bij het aanvragen komen kijken in één keer behandeld en afgevinkt.” Anuschka benadrukt nog eens dat ze graag voor ouders klaar staat: “We hebben regelmatig te maken met veranderingen in de kinderopvangtoeslag voorwaarden. Denk aan nieuwe regelgevingen, verschillende instanties en de Belastingdienst. Veel zaken rondom het kinderopvangtoeslag aanvragen roepen bij ouders vraagtekens op; vragen die wij snel en duidelijk kunnen beantwoorden.”

Wanneer kinderopvangtoeslag aanvragen?

Over het aanvragen van de kinderopvangtoeslag tipt Anuschka: “Het aanvragen van de toeslag loont echt de moeite, maar doe het tijdig. De Belastingdienst rekent namelijk 8 tot 10 weken om de aanvraag te verwerken en de toeslag uit te keren. Ouders kunnen zowel een papieren als digitale aanvragen invullen. Mijn advies is om dit digitaal en dus online te doen, dat gaat sneller. Vraag daarvoor eerst online een DigiD inlogcode aan. Die heb je nodig voor de digitale ondertekening van de aanvraag. Je kunt dit eenvoudig regelen op www.digid.nl.”

Kinderopvangtoeslag berekenen?

Wilt u weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen? En zo ja: hoeveel? Kijk dan op de website van de Belastingdienst www.toeslagen.nl om uw kinderopvangtoeslag te berekenen.

Welke zaken heeft u nog meer moeite mee bij het Kinderopvangtoeslag aanvragen? Laat hieronder een bericht achter zodat wij u verder kunnen helpen!

Anuschka van Monkey Donky

Anuschka van Monkey Donky

Laat een reactie achter

Ingrid Weijens

Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?