Laat de lente maar komen: de leukste speeltuinen in de stad Groningen!

Buiten spelen in Groningen

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent dat we ons voorzichtig beginnen te verheugen op de lente! Een schraal zonnetje, met zonder jas naar buiten, en lekker samen op de fiets door de stad met je zonnebril op je neus. We geven je vandaag de beste tips voor de leukste buitenspeeltuinen in de stad Groningen! Een paar ‘gouwe ouwe’ maar ook een paar verborgen pareltjes. Zo stap jij deze lente samen met je dreumes, peuter of kleuter op de fiets, met een heel concreet doel: buitenspelen! En, met een beetje geluk, met een zonnebril op je neus 😎

 

“Schommelen, glijden, scheppen en klauteren maar!”

 

Tip 1: Noorderplantsoen

Spelen in het Noorderplantsoen Met stip op nummer 1 staat, hoe kan het ook anders, het Noorderplantsoen. De perfecte plek om met je kind van het lentezonnetje te genieten. Klimmen, zand scheppen, voetballen, picknicken: het gras van het Noorderplantsoen biedt mogelijkheden te over. Wie moe gespeeld is rust even uit met een warme chocomel (ja, dat is ook heerlijk in de lente!) en latte macchiato op één van de terrasjes in of rond het plantsoen. Voorjaars vibes verzekerd!

 

Tip 2: Stadspark

Nog zo’n bekende allemansvriend, vooral bij lekker weer: de speeltuin en naastgelegen kinderboerderij in het Stadspark. De kinderen die naar onze kinderopvang aan de Paterswoldseweg gaan (naast het Stadspark gelegen) weten als geen ander hoe leuk deze speeltuin is. Schommelen, glijden, scheppen en klauteren maar! Oudere broers en zussen kunnen zich ondertussen vermaken met een potje disc-golf in het park. En, we hoeven natuurlijk niet te vertellen hoe prettig het is dat er wc’s (en koffie!) zijn naast de speeltuin. Perfect plekje voor een fijne lentedag!

 

“Van pannakooi tot speelhuis en van kabelbaan tot klimparcours: speeltuin DIB heeft het allemaal”

 

Speeltuin De Helpen

Tip 3: Speelplek De Helpen

Verborgen tussen de hoge bomen in de wijk Helpman ligt een beauty van een speeltuin: speelplek De Helpen. Een volledig houten speeltuin met waterspeelplaats, een grote boomhut, kabelbaan en verschillende speeltoestellen. Bonus is dat het buurtcentrum naast de speeltuin gelegen is, dus bij lekker weer haal je hier een ijsje.

 

 

Tip 4: Speeltuin DIB

Nog zo’n pareltje waarvan je maar nét even moet weten dat ‘ie bestaat en waar je ‘m kunt vinden: speeltuin DIB, wat staat voor De Indische Buurt. In, je raadt het al, de Indische Buurt, vlakbij de Korreweg. De kinderen van onze BSO aan de

Hamburgerstraat brengen geregeld een bezoekje aan deze speeltuin en we snappen precies waarom! Van pannakooi tot speelhuis en van kabelbaan tot klimparcours, voor jong en oud is dit een topplek. En ook hier weer die bonus van het naastgelegen buurtcentrum, waar kinderen van de toilet gebruik mogen maken én waar op woensdagmiddag vaak iets leuks voor kinderen wordt georganiseerd. Win-win!

 

Tip 5: Speeltuin Boelemaheerd

Eén van de groenste wijken van de stad Groningen is Beijum, en wie in de lente door de wijk fietst snapt precies waarom. Achterin de wijk, aan de Boelemaheerd, ligt een mooie nieuwe speeltuin met leuke klim- en klautertoestellen, perfect voor klimgrage kleintjes! Extra tip: kies de ‘toeristische route’ en fiets door de Groene Long van Beijum, het wijkpark. Je komt dan ook langs stadsboerderij de Wiershoeck, een perfecte plek voor een tussenstop. Beker drinken en een appeltje in de tas, en die lekker opsmikkelen in de bloementuin, tussen de kipjes. Voordat je weer op de fiets stapt kun je nog een boeket voorjaarsbloemen halen in de boerderijwinkel, om de lente in huis te halen!

 

“Een appeltje tussen de kipjes en een bos voorjaarsbloemen mee naar huis”

 

Tip 6: Kardinge

Spelen bij Oerrr Kardinge Last but not least: Kardinge! Dit natuurgebied in het noordoosten van de stad is echt wel een fietstochtje waard, want er is van alles te doen met jonge kinderen. Klim en klauter de Kardingerbult op voor het beste uitzicht over de stad, maak zandkastelen op het strand van het Zilvermeer of ga lekker met modder spelen in de speelnatuur van OERRR Kardine (naast de voetbalvelden). Gewoon lekker rondfietsen om Schotse Hooglanders te spotten kan natuurlijk ook, of fiets richting de wijk Lewenborg en parkeer je fiets bij stadsboerderij Boegbeeld. Daar vind je een leuke speeltuin, kinderboerderij én een terras om neer te ploffen voor een ijsje.

 

Alle buitenspeelfans verzamelen!

We zijn heel benieuwd waar jij en je kind naartoe fietsen deze lente! Wist je trouwens dat je via de Gemeente Groningen een digitale kaart kunt bekijken waarop alle speelgelegenheden in de gemeente Groningen terug te vinden zijn? Ideaal om nog meer verborgen speelpareltjes te ontdekken! Mis je een gouden Groningse speeltip in bovenstaand rijtje? Laat het ons weten, want wij zijn dol op spelen!

 

Fijne lente!! 🌷

Maaike van Monkey Donky

Maaike van Monkey Donky

Maaike is communicatiemedewerker en pedagogisch medewerker bij Monkey Donky Speelhuis en Het Toddlers Huis. Ze heeft bij beide organisaties met allerlei verschillende leeftijdsgroepen gewerkt, van baby’s tot BSO’ers. De laatste jaren combineert ze haar schrijfwerk voor de organisaties met het werk op de BSO aan de Hamburgerstraat. Thuis heeft ze ’n goedgebekte peuter rondlopen met hetzelfde taalgevoel als haar moeder 😉. Alle kennis en ervaring die Maaike in de kinderopvang heeft opgedaan, gebruikt ze niet alleen thuis maar deelt ze ook graag, namens Monkey Donky en Het Toddlers Huis, met jou!

Laat een reactie achter

 
Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?