Werken bij 

Opvoeden van kinderen: Wie doet wat?

Als ouders sta je er niet alleen voor bij de opvoeding van kinderen. Al gauw geef je een deel van de opvoeding en zorg uit handen; aan bijvoorbeeld opa en oma, kinderopvang, en school. Monkey Donky Speelhuis deelt dage­lijks de opvoeding met de ouders. Manager Froukje vertelt over het belang van een goede band met de ouders.

‚ÄúOnze over¬≠dracht naar ouders toe vinden we heel belangrijk‚ÄĚ

Ouders & Kinderopvang: Samen op één lijn

Froukje: ‚ÄúOuders die met ons kennismaken, geven we als eerste een rondleiding. Ze kunnen zelf zien hoe wij onze groe¬≠pen hebben ingedeeld en hoe ons kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang eruit ziet. Ondertussen kunnen ze proeven van de sfeer en krijgen ze een beeld van hoe wij om¬≠gaan met de kinderen. Tijdens deze rondleiding vertellen we tegelijkertijd over onze¬†pedagogische visie¬†bij de opvoeding van kinderen. In het daaropvolgende intakegesprek vragen we ouders naar hun idee over het opvoeden van kinderen. We proberen elkaar aan te voelen, voor beide partijen is het van groot belang te weten wat je van elkaar kunt verwachten. Speciale kinderen krijgen speciale aandacht en als het nodig is √©√©n-op-√©√©n-begeleiding. Maar uiteraard krijgen ‚Äėgewone‚Äô kinderen als individu ook de aandacht die ze verdienen. Veel ouders vragen ons ook om raad. Over hoe om te gaan met een bepaalde ontwikkeling, of over praktische zaken. We geven graag advies en dat wordt echt gewaardeerd‚ÄĚ.

Duidelijke afspraken met ouders & kinderen

Bijzonderheden als het toedienen van medicijnen zijn vastgelegd in protocollen. Froukje: ‚ÄúAls kinderen medicatie nodig hebben, dan dienen wij deze alleen toe met toestemming van de ouders. Een pestprotocol hebben we niet en is bij onze kinderopvang ook niet nodig. Er zijn heel duidelijke afspraken over hoe je met elkaar omgaat. Bij binnenkomst groeten we elkaar, we wach¬≠ten met opstaan tot iedereen is uitgegeten, we schelden niet en hebben respect voor elkaars spullen. Gaat er wat mis? Dan spreken we dat uit. Activiteiten proberen we zoveel moge¬≠lijk in huis te organiseren, zoals een kapper die langs komt, het kinderkookcaf√©, streetdance, djemb√©lessen of judo. En als kin¬≠deren zelf op de fiets naar sportlessen gaan, maken we daar duidelijke afspraken over in een fietscontract. Daarin staat onder andere dat ze netjes fietsen, geen muziek luisteren op de fiets en direct naar huis gaan na de sport‚ÄĚ.

Het opvoeden van kinderen doe je samen!

‚ÄúWat we hier meemaken delen we met de ouders. Onze over¬≠dracht naar ouders toe vinden we heel belangrijk. En anders¬≠om willen we graag van ouders weten hoe het met hun kind gaat. Wanneer er iets verandert in de thuissituatie, heeft dat invloed op het gedrag van het kind. Het opvoeden van kinderen doe je dus echt samen, met een goede wisselwerking tussen ons en de ouders, kunnen we alles uit het kind halen‚ÄĚ, zegt Froukje vol over¬≠tuiging.

Waar loopt u tegenaan bij het opvoeden van kinderen? Laat hieronder een bericht achter zodat wij u verder kunnen helpen!

MonkeyDonky

MonkeyDonky

Monkey Donky Speelhuis biedt al meer dan 25 jaar kinderopvang in de stad Groningen. Je kunt je voorstellen dat we in al die jaren heel wat kennis, ervaring en expertise hebben opgedaan ūüėä. En die delen we graag met jou! Onze enthousiaste pedagogisch medewerkers vertellen je in onze blogs alles dat je wilt weten over jouw opgroeiende kind, over de kinderopvang, over opvoeding en allerlei andere kind-gerelateerde onderwerpen. Van zindelijkheidstraining tot buitenspelen en van de eerste opvangdag tot trakteren: we nemen je graag mee in de kinderwereld die wij zo goed kennen! Meer over Monkey Donky

Laat een reactie achter

 
Over het Monkey Donky Blog
Op onze blog verschijnen regelmatig interessante en leuke artikelen over alles wat met kinderen, opvoeding, gezondheid en ouders te maken heeft.
Lees je mee?