Buitengewoon buitenschools: BSO Groningen Monkey Donky

Na een lange schooldag wil je kind lekker kunnen thuiskomen. Bij Monkey Donky Speelhuis kan dat. Of je nou even rust nodig hebt of actief wilt spelen: bij Monkey Donky kan ieder kind zichzelf zijn. Meer weten over de naschoolse opvang bij Monkey Donky BSO in Groningen? Kom gerust eens langs!

Buitenschoolse opvang Groningen

Na een intensieve schooldag kunnen kinderen heerlijk ontspannen op de Monkey Donky BSO Groningen. Het hele jaar door, ook op margedagen en tijdens schoolvakanties, kunnen kinderen vanuit verschillende scholen verspreid door de stad Groningen bij ons terecht. Op de buitenschoolse opvang worden allerlei activiteiten georganiseerd, zodat er voor iedereen iets leuks te doen is na een schooldag. Van koken tot knutselen, van bouwen tot klimmen en van muziek maken tot toneelspelen: er is voor elk wat wils! Sommige activiteiten worden als workshops aangeboden, anderen keren wekelijks terug. Uiteraard is er voor de kinderen ook alle gelegenheid om gewoon lekker uit te rusten en te chillen. Voor lekker een spelletje spelen of een boekje lezen is alle ruimte. 

Naast naschoolse opvang in Groningen voor schoolgaande kinderen, kunnen kinderen die nog niet naar school gaan vanzelfsprekend ook bij Monkey Donky terecht. Monkey Donky biedt op 6 verschillende locaties kinderopvang in Groningen aan.

Thema’s

Bij Monkey Donky BSO Groningen staat elke maand een thema centraal, zoals Raar Maar Waar, Kunst, Vriendschap of Onderwaterwereld. De activiteiten die gedurende de maand worden aangeboden staan in het teken van het geldende thema. Tijdens de schoolvakanties hebben we speciale themaweken met activiteiten en gezellige uitstapjes die op het thema aansluiten. In onze Speelhuiskalender lees je welk thema centraal staat en welke activiteiten er voor die maand op het programma staan. 

Buitengewoon buitenschools

Na schooltijd wil je kind lekker kunnen thuiskomen. Op de naschoolse opvang van Monkey Donky kan dat. Nadat we de kinderen hebben opgehaald van school, krijgen ze op onze BSO alle gelegenheid zich te ontspannen. Na samen wat drinken en bijpraten, kunnen de kinderen kiezen uit bijvoorbeeld koken, spel en bewegen, sporten, knutselen en speeltuinspelen. Niets moet, ieder kind mag zelfstandig keuzes maken. De leiding geeft de kinderen richting aan de hand van een duidelijke structuur. Ze leren de kinderen respectvol met elkaar om te gaan en stimuleren ze zelf oplossingen te bedenken. Het zijn een paar voorbeelden van de positieve benadering waar wij voor staan. Met schouderklopjes bereiken we veel!

Op marge- en vakantiedagen verzorgt Monkey Donky de lunch, dit hoef je niet zelf mee te geven. De kinderen eten bij de lunch fijn volkoren brood met gezond beleg. Op gewone schooldagen krijgen de kinderen tussendoortjes zoals fruit, snoepgroente of ’n cracker. Bij de lunch drinken de kinderen melk, karnemelk of water en tussendoor wordt thee of water gedronken. Meer over voeding op onze buitenschoolse opvang lees je in ons Voedingsbeleid

Spelenderwijs ontdekken

Bij Monkey Donky BSO Groningen vinden we spelen heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Spelen verbetert niet alleen de motoriek van kinderen, van spelen leren kinderen ook in sociaal opzicht beter met elkaar om te gaan. Door samen te spelen leren kinderen samen te delen. Onder toezicht van de leiding kunnen de kinderen per leeftijdsgroep bij ons lekker ravotten. Zo kunnen ze spelen in de overdekte speeltuin compleet met glijbanen, klimtouwen en springkussens. Veilig en verantwoord. Buiten zijn doen we ook graag en veel, dat vinden we bij Monkey Donky erg belangrijk. Op het speelplein, in onze natuurtuin of in één van de vele parken en speeltuinen rondom de locaties kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. 

Vakantiepret!

In de schoolvakanties maken we het extra gezellig voor de kinderen! We organiseren dan aparte themaweken met een variëteit aan uitstapjes en activiteiten die gepresenteerd worden op een speciale Speelhuiskalender. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens een heuse ‘Hillywood tour’ door het Mediapark in Hilversum gemaakt, en zijn we naar de waterrijke wereld van Aqua Zoo geweest. Een bezoek aan de kinderboerderij, een museum, het Boomkroonpad of het Noorderzonfestival zijn ook voorbeelden van de uitjes die we maken in de vakanties. Heb jij een leuk idee voor een uitje? Laat het ons weten, wie weet gaan we de volgende vakantie naar jouw favoriete speeltuin of museum!

Opvangvormen

Monkey Donky BSO Groningen blinkt uit in flexibiliteit en service. Wij kijken samen met jou naar je opvangbehoefte en kijken welk contract het beste aansluit op jouw wensen. We bieden verschillende contractvormen aan, waardoor er bijna altijd een passende vorm is die aansluit bij je werk- of studieritme. Mocht dit nu niet zo zijn dan behoort een contract op maat ook tot de mogelijkheden. Het contractoverzicht hieronder en onze Rekentool kinderopvang geven je alvast inzicht in de mogelijkheden en de kosten.

Reguliere opvang

Bij reguliere opvang maak je gebruik van opvang op vaste dagen in de week. We bieden verschillende contractvormen hiervoor aan. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van je opvangbehoefte. Een All-Inclusive contract biedt naast de reguliere opvangdagen ook opvang op margedagen en je hebt de mogelijkheid tot incidenteel ruilen. Een Basiscontract biedt géén opvang op margedagen, en hierbij is de mogelijkheid tot incidenteel ruilen ook niét inbegrepen. Daarnaast kun je bij zowel het All-Inclusivecontract als het Basiscontract kiezen voor de Schoolweken variant. Bij het Schoolwekencontract heb je alléén opvang in de weken waarin je kind naar school gaat. In de schoolvakanties komt je kind niet naar de BSO. 

Heb je in de schoolvakanties juist extra opvang nodig, dan kun je een regulier BSO-contract aanvullen met een vakantiecontract. Onze administratie vertelt je graag meer over de mogelijkheden. 

Flexibele opvang

Je kunt ook gebruik maken van onze flexibele opvang in Groningen. Je kind komt dan niet op vaste dagen, maar op de dagen die jij via het ouderportaal aanvraagt. Je kunt een flexibel aantal dagdelen per maand afnemen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid van een 0-urencontract waarbij je alleen afneemt wat je nodig hebt. De flexibele contractvormen zijn beperkt beschikbaar. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang

Moet je doordeweeks vroeg beginnen? Dan kun je vanaf 07:00 uur gebruik maken van voorschoolse opvang. Jij brengt je kind naar de opvang, en onze medewerkers brengen je kind naar school. Zo ben jij op tijd op je werk, is je kind op tijd op school, en kan iedereen met een gerust hart aan de dag beginnen. Interesse? Neem contact op met de administratie voor meer informatie. 

Extra dagdelen en ruilen van dagen

Wanneer je je kind incidenteel wilt brengen buiten de vaste dag(en) of een keertje wilt wisselen van dag, kun je hiervoor een aanvraag doen via het digitale ouderportaal. Er wordt dan gekeken of de personele bezetting en de groepsgrootte dit toelaat. Extra afgenomen opvang wordt apart in rekening gebracht. Het ruilen van dagen is een service die wij verlenen, en hier is ons Ruilbeleid op van toepassing.

Locaties

Activiteiten

Met een glimlach naar de buitenschoolse opvang: de BSO van Monkey Donky in Groningen biedt kinderen een veilige, huiselijke omgeving waar ze zich naar hartelust kunnen uitleven. Naast al het speelgoed en de speeltoestellen in de groepsruimten is er een gevarieerd activiteitenaanbod. Voetballen, toneelspelen, zwemmen, dansen, koken of onderzoeken? Er is voor ieder kind wat wils.

Creativiteit

Voor creatieve activiteiten nodigt Monkey Donky BSO Groningen regelmatig een leraar of lerares uit. Deze makers komen bijvoorbeeld uit de theaterwereld. Ze dansen, zingen of maken kunst en zijn goed in het enthousiasmeren van kinderen. Hun doel is om creativiteit en zelfuiting bij de kinderen te stimuleren. Zo kan het zijn dat je eigenhandig een kasteel in elkaar knutselt. Of prins(es) speelt in een spannend toneelstuk. Of dat je een wereldster bent en danst en zingt op een groot podium.

Buiten spelen

Lente, zomer, herfst en winter: buiten spelen is het hele jaar door leuk. Een frisse neus halen is nu eenmaal belangrijk voor een opgroeiend kind en buiten ravotten hoort daarbij. Op de buitenterreinen van de naschoolse opvang van Monkey Donky is het heerlijk fietsen, spelen in de zandbak of afkoelen in een zwembadje.

Een eigen speeltuin

Op onze locaties aan de Oosterhamrikkade en Hamburgerstraat beschikken we over onze eigen binnenspeeltuin! Alle ruimte en gelegenheid voor de kinderen om hun energie kwijt te kunnen, ook als het weer het niet toelaat om buiten te spelen. 

Een stukje wandelen

Een klein stukje lopen en je bent in een nabijgelegen speeltuin, bijvoorbeeld in het Molukkenplantsoen of in het Stadspark. Ook de kinderboerderij, bibliotheek of Groninger binnenstad zijn vanuit onze verschillende locaties goed bereikbaar. Er is altijd wel een geschikt uitje op loopafstand van de locatie. 

Zwemles

Kinderen lopen soms in zeven sloten tegelijk. Helemaal in ons waterland. Met goede zwemles weet je je te redden in het water. En een zwemdiploma halen, kan gewoon tijdens de opvanguren! We werken hiervoor samen met Zwemschool Zuidhorn, waar op dinsdagmiddag zwemles wordt gegeven.  

Zwemdiploma A, B en C

Leren zwemmen is natuurlijk best spannend. Wel zo fijn dat de begeleiding jou en de andere kinderen uit je groep naar het zwembad brengt. Een keer in de week geeft een vaste badmeester of badjuf les aan de kinderen van Monkey Donky BSO Groningen. Zo leer je hoe je blijft drijven en goed zwemt. De begeleiding helpt bij het omkleden en moedigt aan vanaf de kant.

Zwemcentrum Zuidhorn

Wij zwemmen bij Zwemcentrum Zuidhorn. Je kind wordt naar het zwembad gebracht door één van onze eigen begeleiders. De begeleiding helpt de kinderen met omkleden en douchen voordat ze aan de zwemles beginnen. De zwemles wordt door een gecertificeerde zweminstructeur begeleid. Na de zwemles worden de kinderen weer geholpen bij het aankleden door een vertrouwd gezicht en teruggebracht naar de BSO Groningen.

Dinsdagmiddag

De zwemles wordt aangeboden op de dinsdagmiddag. Gaat je kind op dinsdag naar de BSO en heb je interesse in het meedoen met de zwemles? De administratie vertelt je graag meer over de praktische details.  

Meest Gekozen
BSO All Inclusive
BSO All Inclusive Schoolweken
BSO Basis
BSO Basis Schoolweken
Laagste uurprijs
 
 
 
Inclusief opvang tijdens vakantie
 
 
 
Inclusief opvang tijdens schoolweken
Inclusief margedagen
 
 
Inclusief ruilen
 
 
Inclusief uitjes tijdens vakanties
 
 
Inclusief vervoer
 
 
Hulp bij aanvragen toeslagen
 
 

Tips en weetjes