Monkey Donky BSO Groningen

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van je kind. Meer weten over Monkey Donky BSO Groningen? Vraag een rondleiding aan!

Buitenschoolse opvang Groningen

Na een intensieve schooldag kunnen kinderen heerlijk ontspannen op de Monkey Donky BSO Groningen. Het hele jaar door, op op margedagen en tijdens schoolvakanties, kunnen kinderen vanuit een heleboel scholen verspreid door de stad Groningen bij ons terecht. Op de buitenschoolse opvang worden allerlei activiteiten georganiseerd, zodat er voor iedereen iets leuks te doen is na een schooldag. Van koken tot knutselen, van bouwen tot klimmen en van muziek maken tot toneelspelen: er is voor elk wat wils. Sommige activiteiten worden als workshops aangeboden, anderen keren wekelijks terug. Uiteraard is er voor de kinderen ook alle gelegenheid om gewoon lekker uit te rusten en te chillen. Voor lekker een spelletje spelen of een boekje lezen is alle ruimte. 

Thema’s

Bij Monkey Donky BSO Groningen staat elke maand een thema centraal, zoals Raar Maar Waar, Kunst, Vriendschap of Onderwaterwereld. De activiteiten die gedurende de maand worden aangeboden staan in het teken van het geldende thema. Tijdens de schoolvakanties hebben we speciale themaweken met activiteiten en gezellige uitstapjes die op het thema aansluiten.

Buiten ons reguliere dagprogramma organiseren we veel extra activiteiten voor de kinderen. Elke maand stellen we een compleet nieuwe Speelhuiskalender op met activiteiten zoals het kinderkookcafé, sporten, verhalenmiddagen en nog veel meer. Kennis maken met sporten? Monkey Donky BSO Groningen regelt dat. Koken met kinderen? Het kinderkookcafé is onze druk bezochte keuken waar kinderen de fijne kneepjes van het kookvak leren. In de schoolvakanties hebben we themaweken bij Monkey Donky BSO Groningen waar ook passende uitstapjes bij horen. Leerzaam en leuk!

Buitengewoon buitenschools

Na school wil je kind lekker kunnen thuiskomen. Bij Monkey Donky BSO Groningen kan dat. Nadat we de kinderen hebben opgehaald van school, krijgen ze op onze bso alle gelegenheid zich te ontspannen. Op marge- en vakantiedagen verzorgt Monkey Donky BSO Groningen de lunch. De kinderen krijgen als lunch fijn volkoren brood en doorgaans eten de kinderen hun eerste boterham met hartig beleg. Daarna mag het kind zelf kiezen. De kinderen krijgen dagelijks tussendoortjes zoals fruit en rijstwafels. Bij de lunch drinken de kinderen melk, karnemelk of water en tussendoor wordt thee of sap gedronken.

Na samen wat drinken en bijpraten, kunnen de kinderen kiezen uit bijvoorbeeld koken, spel en bewegen, sporten, knutselen en speeltuinspelen. Niets moet, ieder kind mag zelfstandig keuzes maken. De leiding geeft de kinderen richting aan de hand van een duidelijke structuur. Ze leren de kinderen respectvol met elkaar om te gaan en stimuleren ze zelf oplossingen te bedenken. Het zijn een paar voorbeelden van de positieve benadering waar wij voor staan. Met schouderklopjes bereiken we veel.

Spelenderwijs ontdekken

Bij Monkey Donky BSO Groningen vinden we spelen heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Spelen verbetert niet alleen de motoriek van kinderen, van spelen leren kinderen ook in sociaal opzicht beter met elkaar om te gaan. Door samen te spelen leren kinderen samen te delen. Onder toezicht van de leiding kunnen de kinderen per leeftijdsgroep bij ons lekker ravotten. Zo kunnen ze spelen in de overdekte speeltuin compleet met glijbanen, klimtouwen en springkussens. Veilig en verantwoord. Naar buiten gaan doen we ook, op al onze locaties kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen, bijvoorbeeld in onze natuurtuin of in één van de vele parken en speeltuinen rondom de locaties. 

Vakantiepret!

In de schoolvakanties maken we het extra gezellig voor de kinderen! We organiseren dan een aparte themaweek met een variëteit aan uitstapjes en activiteiten die gepresenteerd worden op een speciale vakantie Speelhuiskalender. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens een heuse ‘Hillywood tour’ door het Mediapark in Hilversum gemaakt, zijn we naar de waterrijke wereld van Aqua Zoo geweest, een bezoek aan de kinderboerderij gebracht, doen we kunstzinnig in het Groninger Museum of op het Noorderzonfestival, of wandelen we over het Boomkroonpad.

Opvangvormen

Monkey Donky BSO Groningen blinkt uit in flexibiliteit en service. Wij kijken samen met u naar uw opvangbehoefte en bieden u een passend contract aan. We kijken in overleg met de ouders welk contract het beste aansluit op uw vraag naar opvang. Monkey Donky BSO Groningen biedt verschillende contractvormen waardoor er bijna altijd een passende vorm is die aansluit bij uw werk of studieritme. Mocht dit nu niet zo zijn dan behoort een contract op maat ook tot de mogelijkheden. Onze Rekentool geeft u alvast inzicht in de kosten van de verschillende opties.

Reguliere opvang

Bij reguliere opvang maakt u gebruik van opvang op vaste dagen en/of dagdelen in de week. U kunt uw kind ´s ochtends brengen vanaf 7.30 uur. Begint u vroeg? Dan kunt u vanaf 7.00 uur gebruik maken van onze vervroegde opvang. We werken niet met vaste breng- en haaltijden, het staat u dus vrij om uw kind te brengen wanneer het u het best past. U kunt hele of halve dagen opvang afnemen waarbij we maximaal opvang aanbieden tot 18.30 uur. U heeft de keuze uit een twee verschillende contracten. Wilt u tijdens de vakantie wel of geen opvang, bijvoorbeeld omdat u in het onderwijs werkt? Voor iedere situatie is er een contractvorm die het best bij u past.

Flexibele opvang

U kunt ook gebruik maken van onze flexibele opvang. Uw kind komt dan niet op vaste dagen, maar op de dagen die u kiest. U kunt een flexibel aantal dagdelen per maand afnemen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid van een 0-urencontract waarbij u alleen afneemt wat u nodig heeft. Neemt u gerust contact op voor de mogelijkheden.

Onregelmatige diensten?

Werkt u in de zorg? Werkt u op basis van een bereikbaarheidsdienst? Of wordt u kort voordat uw werkzaamheden beginnen opgeroepen, bijvoorbeeld in de kraamzorg? Hier hebben wij veel ervaring mee. Mensen in de zorg werken vaak onregelmatig. Hier komen wij graag aan tegemoet. U kunt bij ons opvang afnemen die afgestemd is op deze specifieke behoefte.

Sommige van onze klanten zijn zelfstandig ondernemer of ZZP’er. De opvangbehoefte van deze klanten wisselt per seizoen of per project. De meeste van deze klanten nemen vaste dagdelen opvang af, maar kunnen bij behoefte aan meer opvang per seizoen of project deze extra opvang flexibel afnemen. 

Een aantal van onze klanten werkt zogenaamd ‘offshore’, zij werken op een boorplatform of op de grote vaart. Deze klanten werken ‘op en af’, ze werken een aantal aaneengesloten weken en zijn daarna een aantal aaneengesloten weken vrij. Voor deze klanten hebben we een contract gemaakt op maat. Ze maken alleen gebruik van de opvang gedurende de periode op zee. Denkt u ook aan bijvoorbeeld onregelmatige diensten zoals in de luchtvaart, in ploegendiensten of op uitzend- of detacheringsbasis. Ook dan werken wij graag mee aan een passende oplossing voor de opvang van uw kind.

Werkt u in het onderwijs?

Als u in het onderwijs werkzaam bent dan heeft u niet altijd alle weken opvang nodig. Hiervoor kunt u bij ons een schoolweken contract afsluiten waarbij u alleen opvang afneemt tijdens de schoolweken.

Vervroegde opvang

Moet u doordeweeks vroeg beginnen? Dan kunt u vanaf 7.00 uur gebruik maken van onze vervroegde opvang. De vaste leiding vangt uw kind op, zodat u met een gerust hart uw dag kan beginnen.

Extra dagdelen en ruilen van dagen

Wanneer u uw kind incidenteel wilt brengen buiten de vaste dagen of een keertje wilt wisselen van dag, is dit bijna altijd mogelijk. U kunt via het ouderportaal een aanvraag doen. Er wordt dan gekeken of de personele bezetting en de groepsgrootte dit toelaat. Extra afgenomen opvang wordt apart in rekening gebracht. Moet u overwerken of heeft u een afspraak na uw werk? U betaalt alleen de extra uren die u afneemt. Het ruilen van dagen is kosteloos, maar kan alleen vooraf aangegeven worden. Hier is verder ons Ruilbeleid op van toepassing.

Activiteiten

Met een glimlach naar de buitenschoolse opvang: Monkey Donky BSO Groningen biedt kinderen een veilige, huiselijke omgeving waar ze zich naar hartelust uit kunnen leven. Naast al het speelgoed en de speeltoestellen in de groepsruimten is er een gevarieerd activiteitenaanbod. Voetballen, toneelspelen, zwemmen, dansen, koken of onderzoeken? Er is voor ieder kind wat wils.

Creativiteit

Voor creatieve activiteiten nodigt Monkey Donky BSO Groningen een leraar of lerares uit. Deze makers komen uit de theaterwereld. Ze dansen, zingen of maken kunst en zijn goed in het enthousiasmeren van kinderen. Hun doel is om creativiteit en zelfuiting bij de kinderen te stimuleren. Zo kan het zijn dat je eigenhandig een kasteel in elkaar knutselt. Of prins(es) speelt in een spannend toneelstuk. Of dat je een wereldster bent en danst en zingt op een groot podium.

Buiten spelen

Lente, zomer, herfst en winter: buiten spelen is het hele jaar door leuk. Een frisse neus halen is nu eenmaal belangrijk voor een opgroeiend kind en buiten ravotten hoort daarbij. Op de buitenterreinen van Monkey Donky BSO Groningen is het heerlijk fietsen, spelen in de zandbak of afkoelen in een zwembadje.

Een eigen speeltuin

Monkey Donky BSO Groningen heeft een eigen buitenterrein, veilig en afgesloten van de omgeving. Op de speeltoestellen is het heerlijk klimmen en klauteren. De begeleiding bedenkt regelmatig leuke spelletjes om te spelen, maar natuurlijk mag je ook zelf bedenken wat je wilt doen. Er is een zandbak en er zijn trapauto’s, fietsen en blokken. Je verveelt je geen moment.

Een stukje wandelen

Een klein stukje lopen en je bent in een nabijgelegen speeltuin, bijvoorbeeld in het Molukkenplantsoen. De begeleiding neemt de kinderen ook weleens mee naar het Stadspark, waar een knusse kinderboerderij is. Zo is er altijd wel een geschikt uitstapje op loopafstand van de locatie.

Elke dag naar buiten!

Er zullen dagen zijn dat het weer het echt niet toelaat. Dan gaan we natuurlijk niet naar buiten. Maar voor de andere dagen past de begeleiding de kleding en de activiteiten aan op de temperatuur. Want buiten spelen is leuk en gezond, vindt Monkey Donky BSO Groningen. Speciaal georganiseerde uitstapjes staan in de speelhuiskalender.

Verrassingsactiviteiten

Iedere periode is er een verrassingsactiviteit. Een extra bijzondere activiteit speciaal voor de kinderen.
Dat kan toneelspelen zijn. Maar ook dansen of muziek maken. Sporten of zelfs laboratoriumproefjes doen.

Behendig en slim

Maar de verrassingsactiviteit kan je ook leren behendiger te worden, met bijvoorbeeld sporttrainingen. Ook staat er wel eens een echte professor voor de groep. Die doet dan allemaal proefjes; alsof je in een echt laboratorium werkt. 

Wat en wanneer?

Tja, dat is elke keer weer een verrassing. Maar in de speelhuiskalender vind je ruim op tijd aangekondigd welke leuke activiteiten er die periode zijn.

Welke activiteiten zijn er nog meer?

Alle activiteiten worden aangekondigd in de speelhuiskalender. Een leuk onderdeel is het kinderkookcafé. Hartig, zoet en gezond: je leert verschillende gerechten maken. Verder is er zwemles om je voor aan te melden en spelen we veel buiten.

Speelhuiskalender April 2018

Bekijk de andere kalenders

Groepsruimtes

Monkey Donky BSO Groningen biedt buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. We vinden het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen bij ons. De locaties voor buitenschoolse opvang zijn ingericht om een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid voor uw kind te creëren. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. In een kindvriendelijke omgeving krijgt elk kind de ruimte om zich als individu te ontwikkelen. Zo is er letterlijk ruimte om te spelen en figuurlijk ruimte voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn. 

Zwemles

Kinderen lopen soms in zeven sloten tegelijk. Helemaal in ons waterland. Met goede zwemles weet je je te redden in het water. En een zwemdiploma halen, kan gewoon tijdens de opvanguren. Iedere week is er een uur zwemles. Voor de allerjongsten is dat een half uur les en een half uur vrij zwemmen.

Zwemdiploma A, B en C

Leren zwemmen is natuurlijk best spannend. Wel zo fijn dat de begeleiding jou en de andere kinderen uit je groep naar het zwembad brengt. Een keer in de week geeft een vaste badmeester of badjuf les aan de kinderen van Monkey Donky BSO Groningen. Zo leer je hoe je blijft drijven en goed zwemt. De begeleiding helpt bij het omkleden en moedigt aan vanaf de kant.

Zwemcentrum Zuidhorn

Wij zwemmen bij Zwemcentrum Zuidhorn. Uw kind wordt naar het zwembad gebracht door één van onze eigen begeleiders. De begeleiding helpt de kinderen met omkleden en douchen voordat ze aan de zwemles beginnen. De zwemles wordt door een gecertificeerde zweminstructeur begeleid. Na de zwemles worden de kinderen weer geholpen bij het aankleden door een vertrouwd gezicht en teruggebracht naar de BSO.

Dinsdagmiddag

De zwemles wordt aangeboden op de dinsdagen van 15:30-16:00. Wilt u om praktische redenen op een ander tijdstip zwemles afnemen? Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en een eventuele wachtlijst zal er worden gekeken naar de mogelijkheden. Laat u niet tegenhouden; vragen staat vrij!

BSO All Inclusive
BSO All Inclusive Schoolweken
BSO Basis
BSO Basis Schoolweken
Laagste uurprijs
 
 
 
Inclusief opvang tijdens vakantie
 
 
 
Inclusief opvang tijdens schoolweken
Inclusief margedagen
 
 
Inclusief ruilen
 
 
Inclusief uitjes tijdens vakanties
 
 
Inclusief vervoer
 
 
Hulp bij aanvragen toeslagen