BSO Groningen Monkey Donky

Een liefdevol tweede thuis

Buitengewoon buitenschoolse opvang:
thuiskomen bij Monkey Donky

Na schooltijd wil je kind lekker kunnen thuiskomen. Op de naschoolse opvang van Monkey Donky kan dat! Nadat we de kinderen hebben opgehaald van school, krijgen ze op onze BSO (buitenschoolse opvang) alle gelegenheid zich te ontspannen. Spelen in onze prachtige binnenspeeltuin of natuurtuin, koken, sport en bewegen, lezen of knutselen. Niets moet, ieder kind mag zelfstandig keuzes maken. We stimuleren de kinderen om zelf te ontdekken en zelf oplossingen te bedenken. Een positieve benadering is daarbij essentieel. Met schouderklopjes bereiken we veel!

Het jongere broertje en/of zusje van je schoolgaande kind kan uiteraard ook bij Monkey Donky Kinderopvang terecht! Op vijf van onze locaties, verspreid door de stad Groningen, bieden we dagopvang voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. 

Tips en weetjes

Ontwikkeling kind
MonkeyDonky

De magie van de lievelingsknuffel: heeft je kind hier behoefte aan?

Een teddybeer, knuffelkonijn of tutteldoekje: de lievelingsknuffel is er in alle vormen en maten. De band tussen een kind en zijn lievelingsknuffel kan erg sterk zijn. Tijd om je er als ouder in te verdiepen: welke rol spelen knuffels in het leven van een kind?

Hoe ging dat vroeger toen jij opgroeide? Ging jouw lievelingsknuffel overal mee naartoe? Sliep je alleen lekker als ‘knuf’ binnen handbereik was? Je bent niet de enige. Grote kans dat je nu ook bij je kind(eren) ziet dat ze zich hechten aan een knuffelbeest.

Lees meer »

Dagritme

Moet jij als ouder vroeg aan het werk of aan de studie? Geen probleem, wij brengen je kind naar school (voorschoolse opvang)! ‘s Middags staan we op het schoolplein om je kind op te halen. Lopend, op de fiets of met één van onze Monkey Donky auto’s. Na even gezellig samen te hebben gegeten en gedronken, is het tijd om te kiezen. Meedoen met een workshop, buiten spelen of liever in de binnenspeeltuin, of duiken we samen het KinderKookCafé in? 

Wat ouders over ons zeggen

Activiteiten op de BSO

Na een lange schooldag is het op de buitenschoolse opvang tijd voor ontspanning. Voor de één betekent dat lekker buiten spelen, de ander duikt liever met een goed boek in een hoekje. Op de Monkey Donky BSO kan het allemaal. We bieden allerlei verschillende activiteiten aan, die vaak aansluiten bij het maandthema. Van koken tot knutselen, van bouwen tot klimmen en van muziek maken tot toneelspelen: er is voor elk wat wils!

Wennen

Als je kind vier jaar wordt, verandert er veel: afscheid nemen van peuterspeelzaal of kinderdagverblijf, starten op school en soms ook de buitenschoolse opvang. Dat is allemaal best heel spannend, en dat snappen wij heel goed! Voor de overgang van thuis/school naar de BSO of van het kinderdagverblijf naar de BSO nemen we daarom rustig de tijd. Elk kind is anders, dus we overleggen met jou als ouder hoe de wenperiode van je kind eruit ziet. 

Sfeer proeven op de buitenschoolse opvang?

Nieuwsgierig naar hoe onze buitenschoolse opvang er van binnen uit ziet? Naar de activiteiten die we doen en waar we spelen en ontdekken? Dat snappen we! Je bent van harte welkom om eens een kijkje bij ons te komen nemen. Vraag een rondleiding aan en we laten je graag meer zien en horen over Monkey Donky. 

Oudercontact

We vinden het bij Monkey Donky Kinderopvang belangrijk dat ouders en groepsleiding een goede band met elkaar hebben, op basis van vertrouwen en respect. We hebben namelijk een gezamenlijk doel: het welzijn van jouw kind. Ouders en groepsleiding spreken elkaar aan het einde van de dag, bij de mondelinge overdracht. Maar er is ook contact via het digitale ouderportaal, in mentorgesprekken of op ouderavonden.

Schoolvakantie

In de schoolvakanties kan je kind de hele dag op onze BSO terecht! We zorgen voor een uitdagend en gevarieerd vakantieprogramma, met leuke activiteiten, workshops en uitstapjes. Ga bijvoorbeeld mee naar één van de leuke musea in Groningen, naar speeltuin Oerrr bij Kardinge of met z’n allen in de touringcar naar het Drouwenerzand! De dag vliegt voorbij 😊. Morgen weer? 

Welke opvang past bij mij?

Heb je alleen naschoolse opvang nodig of misschien ook voorschoolse opvang? Geen probleem, wij brengen en halen je kind naar/van school. Vaste opvangdagen of een flexibel rooster, inclusief of exclusief opvang in schoolvakanties of op margedagen? Jij geeft aan wat je opvangbehoefte is en wij helpen je verder. De kans is groot dat we een pakket hebben dat goed aansluit bij wat je zoekt. We denken graag met je mee!

Kosten

De kosten voor buitenschoolse opvang bij Monkey Donky Groningen zijn o.a. afhankelijk van de opvangvorm die je kiest, de hoeveelheid opvangdagen en de hoogte van eventuele kinderopvangtoeslag die je ontvangt. Met onze online rekentool bekijk je eenvoudig welk pakket voor jou het voordeligst is, en op hoeveel kinderopvangtoeslag je waarschijnlijk recht hebt. Uiteraard helpen we je graag bij al je vragen over toeslag en facturen!

Meest Gekozen
BSO All Inclusive
BSO All Inclusive Schoolweken
BSO Basis
BSO Basis Schoolweken
Laagste uurprijs
 
 
 
Inclusief opvang tijdens vakantie
 
 
 
Inclusief opvang tijdens schoolweken
Inclusief margedagen
 
 
Inclusief ruilen
 
 
Inclusief uitjes tijdens vakanties
 
 
Inclusief vervoer
 
 
Hulp bij aanvragen toeslagen
 
 

Beschikbaarheid

Komt jouw kind straks ook gezellig op één van onze BSO’s spelen? Informeer snel en eenvoudig of er een plekje voor hem of haar beschikbaar is op de dagen en locatie van jouw keuze.

Rondleiding

Nieuwsgierig naar hoe onze buitenschoolse opvang er van binnen uit ziet? Naar de activiteiten die we doen en waar we spelen en ontdekken? Dat snappen we! Je bent van harte welkom om eens een kijkje bij ons te komen nemen. Vraag een rondleiding aan en we laten je graag meer zien en horen over Monkey Donky.

logo

Onze locaties

Je vindt de kinderdagverblijven en BSO’s van Monkey Donky Speelhuis op verschillende locaties verspreid door de stad Groningen. Of je nu in de Korrewegwijk woont, in de binnenstad of in Groningen-Zuid: er is vast een Monkey Donky kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang locatie bij jou in de buurt. 

Op onze locaties Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg bieden we dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 12 jaar. Locatie De Hunze heeft alleen een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 – 4 jaar. Op onze locatie in de binnenstad, in de Sint Michaëlschool, bieden we enkel buitenschoolse opvang.

Geen Monkey Donky locatie bij jou in de buurt? Geen nood, wellicht kun je terecht bij één van de locaties van onze collega-organisatie Het Toddlers Huis! Je vindt Het Toddlers Huis aan de Kraneweg (kinderdagverblijf) en aan de Friesestraatweg (kinderdagverblijf en BSO). Kom je gauw een kijkje bij ons nemen? 

Hamburgerstraat

St. Michaëlschool

Kinderopvang Groningen Zuid

Paterswoldseweg

Oosterhamrikkade

Kinderopvang-Winsum

De Hunze

Kinderopvang Groningen Friesestraatweg

Friesestraatweg

Kinderopvang Vinkhuizen

Kraneweg