Monkey Donky Buitenschoolse Opvang Groningen

Een liefdevol tweede thuis

Activiteiten Buitenschoolse Opvang

Creativiteit is voor Monkey Donky Speelhuis een belangrijke pijler. Voor de buitenschoolse opvang betekent dit dat we je kind uitdagen en prikkelen door middel van verschillende activiteiten en workshops. We kijken naar waar de interesses van de kinderen liggen en sluiten daarbij aan, maar dagen de kinderen ook uit om buiten hun comfort zone op ontdekkingsreis te gaan!

Elke maand een ander thema

Elke maand staat op onze BSO’s een thema centraal. Dit kan iets zijn dat aansluit bij de belevingswereld van het kind (bijv. Vriendschap of Feest), maar ook thema’s die juist de fantasie prikkelen, zoals Stap Maar In Mijn Tijdmachine (over verleden en toekomst) of Raar maar waar (over gekke proefjes en experimenten). Gedurende de maand worden verschillende activiteiten aangeboden die aansluiten bij het thema. We duiken zo stap voor stap dieper het thema in. Waar mogelijk zoeken we aansluiting bij het Piramide-thema dat op de Monkey Donky kinderdagverblijven centraal staat. In onze Speelhuiskalender vertellen we elke maand meer over het thema en de activiteiten die op de planning staan.

Activiteiten en workshops

Spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. We bieden je kind daarom alle ruimte voor vrij spel en vrij bewegen op de BSO. Je kind kan hierbij zijn of haar eigen interesses en impulsen volgen. Maar, we vinden het óók heel belangrijk om je kind uit te dagen. Want wat is er nou mooier dan zelf de wereld te ontdekken? We stimuleren je kind met leuke, interessante en creatieve activiteiten en workshops. In ons KinderKookCafé worden de heerlijkste gerechten gebakken en gekookt, onze pedagogisch medewerkers met een sportieve achtergrond dagen de kinderen uit op fysiek gebied en onze muzikale collega’s leren je kind de ukelele te bespelen. Naast de reguliere activiteiten bieden we ook regelmatig workshops aan waar de kinderen bij kunnen aansluiten. Sommige workshops worden gegeven door onze eigen pedagogisch medewerkers, maar we nodigen ook regelmatig een externe partij op het gebied van kunst, muziek, koken of sport. Geen dag is gelijk en er is voor elk wat wils!

Sfeer proeven op de buitenschoolse opvang

Bij Monkey Donky Speelhuis kun je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je wilt weten in welke sfeer en omgeving je kind terecht komt.

Buiten en binnen in beweging

Bewegen is een belangrijke uitlaatklep voor kinderen. Vooral na een dag waarin ze veel stil moeten zitten op school. Er moet vaak aardig wat energie uit op een BSO-middag! Gelukkig bieden we daar bij Monkey Donky BSO Groningen letterlijk en figuurlijk genoeg ruimte voor. Onze BSO’s zijn ruim opgezet waardoor je kind alle ruimte heeft om te bewegen en te ravotten. In onze eigen natuurtuin, buitenruimtes en de parken en speeltuinen in de buurt kan naar hartelust gerend, gevoetbald en gespeeld worden. Maar ook als het slecht weer is zit je bij Monkey Donky op de goede plek: onze locaties aan de Hamburgerstraat en Oosterhamrikkade hebben namelijk hun eigen indoor speeltuin met glijbanen, trampolines en een ballenbak. Je hoeft je geen seconde te vervelen!

Als een vis in het water

Is het voor jou ook zo lastig om in de drukke gezinsagenda een moment te vinden waarop je kind naar zwemles kan? Misschien biedt onze zwemles-service uitkomst! Gaat je kind naar de buitenschoolse opvang bij Monkey Donky, dan bieden we de mogelijkheid om tijdens BSO-uren zwemles te volgen. Dit doen we op dinsdagmiddag, in samenwerking met Zwemschool Zuidhorn. Eén van onze collega’s brengt je kind naar zwemles toe, helpt zo nodig bij het omkleden en moedigt natuurlijk aan vanaf de kant. De zwemles wordt in kleine groepjes gegeven door een gecertificeerde instructeur. Ouders ontvangen van de Zwemschool inloggegevens voor de digitale omgeving waar de zwemvorderingen van je kind worden bijgehouden. Na de zwemles wordt je kind weer geholpen door een vertrouwd gezicht van de BSO en aan het eind van de middag is je kind weer terug op de BSO-locatie. Gaat je kind op dinsdagmiddag naar een Monkey Donky BSO in Groningen en heb je interesse in de zwemles? Voordat je kind in het water plonst geeft onze administratie je graag meer details.

Schoolvakanties en margedagen

In de schoolvakanties en op margedagen (schoolvrije dagen) kan je kind de hele dag op onze buitenschoolse opvang terecht. Ook in de vakanties is er genoeg ruimte voor vrij spel, voor lekker buiten spelen en eigen keuzes maken. Maar we bieden uiteraard ook veel verschillende uitstapjes en activiteiten aan die de vakantie extra speciaal maken. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens een heuse ‘Hillywood tour’ door het Mediapark in Hilversum gemaakt en zijn we naar de waterrijke wereld van Aqua Zoo geweest. Een bezoek aan de kinderboerderij, een museum, het Boomkroonpad of het Noorderzon festival zijn ook voorbeelden van de uitjes die we maken in de vakanties. Heb jij een leuk idee voor een uitje? Laat het ons weten, wie weet gaan we de volgende vakantie naar jouw favoriete speeltuin of museum!

Tips en weetjes

We delen onze kennis graag met jou!
Hieronder vind je daarom een selectie van onze leukste en interessantste blogs, met de beste tips van onze eigen pedagogisch medewerkers. 

Kinderen opvoeden
Noortje van Monkey Donky

Samen spelen, samen delen

Samen spelen, samen delen. Toch gaat dat bij kinderen niet (altijd) vanzelf. Hoe ontwikkelt een kind deze vaardigheden en op welke manier kunnen we als ouder het samenspelen en delen meer stimuleren?

Lees meer »