

Mijn kind loopt nog niet! Wat nu?
Hieperdepiep, hoera! Vandaag is je kindje 1 jaar geworden. Het bezoek loopt af en aan. Maar je kleine nog niet:
Na een lange en intensieve schooldag kan je kind thuiskomen bij Monkey Donky Speelhuis. Op onze buitenschoolse opvang krijgt je kind alle ruimte om te spelen, te ontdekken en om eigen keuzes te maken. Op school volgt je kind een strak programma van vakken en taken, maar op de BSO is ruimte om te ontspannen. BSO-tijd is vrije tijd voor je kind, dus we stimuleren je zoon of dochter om zijn/haar eigen interesses te volgen.
Moet je zelf vroeg op pad voor je werk of studie en kun je hierdoor niet zelf je kind naar school brengen? Onze voorschoolse opvang biedt de oplossing. Je kunt je kind vanaf 07:00 uur of 07:30 uur naar de BSO brengen om daar de dag rustig op te starten. Je kind wordt opgevangen door één van onze BSO-collega’s, en hij/zij zorgt er voor dat je kind op tijd in de klas zit. ‘s Middags na schooltijd staan onze collega’s op het schoolplein om je kind op te halen, altijd herkenbaar aan hun rode Monkey Donky jassen. De groepsleiding neemt de kinderen lopend, fietsend of in één van onze Monkey Donky auto’s mee naar de buitenschoolse opvang.
We hanteren bij Monkey Donky geen vaste breng- of haaltijden. Je kunt je kind dus ophalen wanneer het jou het beste past, uiteraard wel binnen onze openingstijden. In de schoolvakanties geldt dat je, vanwege geplande activiteiten/uitstapjes, je kind voor 09:30 uur kunt brengen en na 16:30 uur kunt ophalen. Bij het ophalen hoor je van de groepsleiding hoe de middag is geweest, welke activiteiten er zijn gedaan en of er nog bijzonderheden zijn. Ook via ons digitale ouderportaal wordt je op de hoogte gehouden van het wel en wee op de BSO.
Vanwege de coronamaatregelen kunnen ouders op dit moment helaas niet binnenkomen op de opvanggroepen. De overdracht bij het haalmoment op de BSO vindt daardoor buiten, bij de deur of in de centrale hal plaats. Met ouders van kinderen die voor het eerst op de opvang komen wennen, maken we aparte afspraken over het kennismaken, het wennen en de overdracht.
Bij Monkey Donky Speelhuis kun je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je wilt weten in welke sfeer en omgeving je kind terecht komt.
Vanwege de corona-maatregelen vinden de rondleidingen op onze locaties voorlopig in aangepaste vorm plaats.
In een middag op de buitenschoolse opvang zijn een aantal vaste (tafel)momenten die structuur aan de dag geven. Dit begint met het moment waarop de kinderen uit school komen. We starten de middag gezamenlijk aan tafel met een eet- en drinkmoment. We eten samen een cracker of fruit (of het laatste broodje uit de broodtrommel), kletsen gezellig bij, horen van de kinderen hoe de schooldag is geweest en we maken plannen voor de rest van de middag.
Aan het einde van de middag, rond 16:30 uur, is er tijd om nog wat te drinken (water of thee) en te eten, bijv. fruit of groente. Uiteraard kunnen de kinderen gedurende de middag ook altijd een beker water drinken. Na dit laatste eet- en drinkmoment worden de eerste kinderen alweer opgehaald door hun ouders. Wie nog niet naar huis gaat, gaat weer lekker (buiten) spelen of sluit aan bij één van de (thema)activiteiten.
We delen onze kennis graag met jou!
Hieronder vind je daarom een selectie van onze leukste en interessantste blogs, met de beste tips van onze eigen pedagogisch medewerkers.
Hieperdepiep, hoera! Vandaag is je kindje 1 jaar geworden. Het bezoek loopt af en aan. Maar je kleine nog niet:
Nadat je je hebt uitgesloofd in de keuken zet je een superverantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd op tafel. Maar helaas;
In je zoektocht naar een leuke kinderopvang is één vraag natuurlijk heel belangrijk: hoe weet je dat je een goede kinderopvang uitkiest? Je wordt vaak overladen met informatie als je een bezoekje brengt aan een kinderopvang. Hoe peil je – te midden van de luiers, flesjes en kleurige kinderknutsels – nu de kwaliteit van de opvang? Deze 5 kwaliteitsindicatoren helpen je verder.
Kinderen moeten vaker buiten spelen. Lekker samen spelen in de frisse lucht is goed voor hun gezondheid, maar ook sociaal en emotioneel worden ze er beter van. “Kinderspelletjes buiten de deur maken je kind evenwichtiger.”