Monkey Donky Buitenschoolse Opvang Groningen

Een liefdevol tweede thuis

Opvangvormen Buitenschoolse Opvang

Wil je graag gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij Monkey Donky Speelhuis in Groningen? Dat kan! We hebben verschillende opvangvormen waar je uit kunt kiezen. Van voorschools tot enkel naschools, inclusief of exclusief opvang in schoolvakanties. Er is altijd een contract dat goed aansluit bij jouw opvangwensen. Twijfel je over welke optie voor jou het beste is, of heb je andere vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Reguliere opvang

Heb je op één of meerdere vaste dagen per week buitenschoolse opvang nodig, dan is een regulier opvangcontract de beste keuze. Je sluit dan een contract af voor de specifieke dagen waarop jij van de BSO gebruik wilt maken. De meestgekozen contractvorm is het BSO All Inclusive contract. Dit contract is inclusief opvang in schoolvakanties en op margedagen. Meer hierover lees je op de pagina Schoolvakanties en margedagen. Heb je in de schoolvakanties geen opvang nodig, bijvoorbeeld omdat je zelf in het onderwijs werkt en zelf ook vrij bent? Dan kun je kiezen voor een Schoolwekencontract, met enkel opvang in de schoolweken. Ga je liever voor simpel? Onze Basiscontracten bieden geen opvang op margedagen en je kunt hierbij geen opvangdagen ruilen. Dit pakket is zowel voor 52 weken als voor enkel schoolweken mogelijk.

Nieuwsgierig naar de kosten die aan reguliere opvang verbonden zijn? Met onze online rekentool bekijk je snel en eenvoudig welk prijskaartje er aan welke contractvorm hangt.

Flexibele opvang

Ook als je op zoek bent naar meer flexibiliteit in je opvangdagen, hebben wij een oplossing voor je. Werk je bijvoorbeeld op oproepbasis, in de zorg of in ploegendienst en wisselt jouw opvangbehoefte van week tot week? Je kunt dan gebruikmaken van onze flexibele opvang. Met een flexibel contract koop je een aantal dagdelen opvang per maand in. Via het digitale ouderportaal doe je vervolgens een aanvraag voor precies die data waarop je buitenschoolse opvang nodig hebt. Zo sluit het opvangschema voor je kind netjes aan op jouw werk- of studieritme. Ook als je slechts incidenteel van de BSO gebruik wilt maken, kun je bij ons terecht. Met een 0-urencontract gebruik je precies wat je nodig hebt.

Benieuwd of flexibele opvang een goede keuze voor jou is? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden. Met onze rekentool kun je alvast berekenen welke kosten er aan flexibele opvang verbonden zijn, en deze vergelijken met bijvoorbeeld een contract met vaste opvangdagen.

Voorschoolse opvang

Behalve naschoolse opvang (na schooltijd) biedt Monkey Donky Speelhuis ook voorschoolse opvang, speciaal voor de vroege vogels die op tijd op hun werk of studie moeten zijn. Jij brengt je kind naar de BSO-locatie en wij brengen je kind naar school! Een handige en efficiënte oplossing als je ‘s morgens op tijd staat. 

Sfeer proeven op de buitenschoolse opvang?

Bij Monkey Donky Speelhuis kun je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je wilt weten in welke sfeer en omgeving je kind terecht komt.

Vakantieopvang

We kunnen ons voorstellen je in de schoolweken meer, minder of anders gebruik maakt van de buitenschoolse opvang dan in vakantieweken. Bijvoorbeeld omdat jij als ouders soms halve dagen werkt. In de schoolweken kun je dan ‘s middags zelf je kind van school ophalen, maar in vakanties heb je voor die ochtend misschien een oplossing nodig. Voor dit soort gevallen bieden wij een vakantiecontract. Een vakantiecontract kan een aanvulling zijn op een regulier of flexibel BSO-contract, maar een contract voor enkel schoolvakanties is ook een optie. Een vakantiecontract kun je voor vaste dagdelen afsluiten (bijvoorbeeld alle maandagochtenden in schoolvakanties), maar ook als flexibel inzetbare dagdelen. We kijken graag samen met jou welke optie het beste bij jouw situatie past.

Scholen

De BSO’s van Monkey Donky en Het Toddlers Huis vind je verspreid door de stad Groningen. Hierdoor zijn er een heleboel scholen in Groningen waar je ‘s middags onze collega’s op het plein kunt zien staan. Maar: niet van alle Groningse scholen halen wij kinderen op. Per locatie voor buitenschoolse opvang is er een beperkt aantal scholen die wij bedienen. Uiteraard vinden daar soms ook wijzigingen in plaats. In onze online rekentool zie je snel welke scholen op dit moment aan welke BSO-locatie gekoppeld zijn. Staat de school van jouw kind er niet bij, of heb je een vraag over de scholen waar wij kinderen van ophalen? Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Een dagje ruilen of een extra dag

Gaat je kind een middag bij een vriendje spelen, komt er een zwemles tussendoor of moet je opeens een dagje extra werken? Via ons digitale ouderportaal kun je de opvangdag van je kind afmelden of een incidentele ruildag aanvragen. Het is een extra service die wij aan ‘onze’ ouders verlenen. Ook extra opvangdagen vraag je eenvoudig en snel aan via de Monkey Donky App. Je aanvraagt komt binnen op de administratie, waar de beschikbaarheid op de groep gecontroleerd wordt. Jij ontvangt dan, vaak dezelfde (doordeweekse) dag nog, een goedkeuring of afwijzing van je aanvraag. De spelregels voor het afmelden, ruilen en aanvragen van extra dagen vind je in ons Ruilbeleid.

Kosten

Je las het hierboven: voor de buitenschoolse opvang zijn er een heleboel opvangvormen en contractopties mogelijk. Elk contract gaat met een eigen prijskaartje gepaard. We snappen dan ook heel goed dat de keuze voor een bepaald contract voor jou mede afhankelijk is van de kosten. Om eenvoudig de kosten tussen verschillende contractvormen te vergelijken, is er onze online rekentool. Vul in op welke dag(en) je van de buitenschoolse opvang gebruik wilt maken, en op basis van welke contractvorm, en de rekentool laat je het financiële plaatje zien. Als je jouw inkomensgegevens invult, krijg je bovendien een indicatie van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je kunt ontvangen. Het helpt jou bij het maken van je keuze.
Meest Gekozen
BSO All Inclusive
BSO All Inclusive Schoolweken
BSO Basis
BSO Basis Schoolweken
Laagste uurprijs
 
 
 
Inclusief opvang tijdens vakantie
 
 
 
Inclusief opvang tijdens schoolweken
Inclusief margedagen
 
 
Inclusief ruilen
 
 
Inclusief uitjes tijdens vakanties
 
 
Inclusief vervoer
 
 
Hulp bij aanvragen toeslagen
 
 

Tips en weetjes

We delen onze kennis graag met jou!
Hieronder vind je daarom een selectie van onze leukste en interessantste blogs, met de beste tips van onze eigen pedagogisch medewerkers.