Buitenschoolse opvang

Na een intensieve schooldag kunnen kinderen heerlijk ontspannen op de buitenschoolse opvang van Monkey Donky Speelhuis. De buitenschoolse opvang is ook tijdens margedagen en schoolvakanties geopend. De buitenschoolse opvang organiseert allerlei activiteiten, zo koken de kinderen wekelijks in het kinderkookcafé. Er zijn regelmatig workshops, bijvoorbeeld gericht op muziek, sport en theater. Naast deze activiteiten is er volop ruimte voor creativiteit zoals knutselen, tekenen, spelletjes!

Thema’s

Monkey Donky Speelhuis werkt met thema’s. Thema’s zijn bijvoorbeeld kunst, kleding, ziek en gezond, eten en drinken, wonen. De activiteiten staan in het teken van deze thema’s. Tijdens de schoolvakanties hebben we speciale themaweken met activiteiten en gezellige uitstapjes die op het thema aansluiten.

Buiten ons reguliere dagprogramma organiseren we veel extra activiteiten voor de kinderen. Elke twee maanden stellen we een compleet nieuwe Speelhuiskalender op met activiteiten zoals het kinderkookcafé, sporten, verhalenmiddagen en nog veel meer. Kennis maken met sporten? Monkey Donky Speelhuis regelt dat. Koken met kinderen? Het kinderkookcafé is onze druk bezochte keuken waar kinderen de fijne kneepjes van het kookvak leren. In de schoolvakanties hebben we themaweken bij Monkey Donky Speelhuis waar ook passende uitstapjes bij horen. Leerzaam en leuk!

Buitengewoon buitenschools

Na school wil uw kind lekker kunnen thuiskomen. Bij Monkey Donky Speelhuis kan dat. Nadat we de kinderen hebben opgehaald van school, krijgen ze op onze bso alle gelegenheid zich te ontspannen na schooltijd. Op woensdag, vrijdag, marge- en vakantiedagen verzorgt Monkey Donky Speelhuis de lunch. De kinderen krijgen als lunch fijn volkoren brood en doorgaans eten de kinderen hun eerste boterham met hartig beleg. Daarna mag het kind zelf kiezen. De kinderen krijgen dagelijks tussendoortjes zoals fruit en rijstwafels. Bij de lunch drinken de kinderen melk, karnemelk of water en tussendoor wordt thee of sap gedronken.

Na samen wat drinken en bijpraten, kunnen de kinderen kiezen uit bijvoorbeeld koken, spel en bewegen, sporten, knutselen en speeltuinspelen. Niets moet, ieder kind mag zelfstandig keuzes maken. De leiding geeft de kinderen richting aan de hand van een duidelijke structuur. Ze leren de kinderen respect-vol met elkaar om te gaan en stimuleren ze zelf oplossingen te bedenken. Het zijn een paar voorbeelden van de positieve benadering waar wij voor staan. Met schouder-klopjes bereiken we veel.

 “Tijdens de schoolvakanties zijn er leuke uitstapjes”

Spelenderwijs ontdekken

Bij Monkey Donky Speelhuis vinden we spelen belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Spelen verbetert niet alleen de motoriek van kinderen, van spelen leren kinderen ook in sociaal opzicht beter met elkaar om te gaan. Door samen te spelen leren kinderen samen te delen. Onder toezicht van de leiding kunnen de kinderen per leeftijdsgroep bij ons lekker ravotten. Zo maken we elke week  spelenderwijs kennis met verschillende sporten en kunnen ze spelen in de overdekte speeltuin compleet met glijbanen, klimtouwen en springkussens. Veilig en verantwoord. Naar buiten gaan doen we ook, op al onze locaties kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. Dit vinden we bij Monkey Donky Speelhuis erg belangrijk.

Vakantiepret!

In de schoolvakanties maken we het extra gezellig voor de kinderen! We organiseren dan een aparte themaweek met een variëteit aan uitstapjes en activiteiten die gepresenteerd worden op een speciale vakantie Speelhuiskalender. Zo hebben we bijvoorbeeld al eens een heuse ‘Hillywood tour’ door het Mediapark in Hilversum gemaakt, zijn we naar de waterrijke wereld van Aqua Zoo geweest, een bezoek aan de kinderboerderij gebracht, doen we kunstzinnig in het Groninger Museum of op het Noorderzonfestival, of wandelen we over het Boomkroonpad.

Rondleiding aanvragen

Voordat u uw kind aan ons toevertrouwt wilt u natuurlijk eerst even komen kijken.