Groepsruimtes

Monkey Donky Speelhuis biedt buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. We vinden het belangrijk dat kinderen zich thuis voelen bij ons. De locaties voor buitenschoolse opvang zijn ingericht om een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid voor uw kind te creëren. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt. In een kindvriendelijke omgeving krijgt elk kind de ruimte om zich als individu te ontwikkelen. Zo is er letterlijk ruimte om te spelen en figuurlijk ruimte voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn. Monkey Donky Speelhuis maakt voor de buitenschoolse opvang gebruik van vier locaties in de stad:

Hamburgerstraat

Onze locatie aan de Hamburgerstraat is gevestigd in een voormalig kerkgebouw. De buitenschoolse opvang van Monkey Donky Speelhuis bevindt zich op de begane grond, de voormalige kerkvloer, en op de eerste verdieping van het gebouw. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime keuken voor de kookactiviteiten. De buitenschoolse opvang heeft daarnaast de beschikking over een groot speeltoestel, waar de kinderen naar hartenlust in kunnen klimmen, springen en glijden. In het souterrain van deze locatie is het kinderdagverblijf gevestigd. Rondom het gebouw is een afgesloten buitenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. De oudste kinderen van de kinderdagopvang gaan aan het einde van de dag soms naar de ruimte van de buitenschoolse opvang. Broertjes en zusjes zien elkaar dan en kinderen van verschillende leeftijden leren omgaan met elkaar.

Oosterhamrikkade

Onze locatie aan de Oosterhamrikkade is gevestigd in het voormalig Noorderbad. In het gebouw zijn nog karakteristieke eigenschappen behouden gebleven die verwijzen naar de voormalige functie van het pand. De buitenschoolse opvang beschikt over een riante groepsruimte met een uitdagende binnenspeeltuin. Er is voor de kinderen volop gelegenheid om heerlijk te springen, klimmen en glijden in de speeltuin. Daarnaast kunnen ze vrij spelen of aan een tafel een spelletje doen, kleuren of knutselen. De kinderen van het kinderdagverblijf spelen ook in de binnenspeeltuin. Aan het einde van de dag spelen de kinderen van de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf er samen. Broertjes en zusjes zien elkaar dan en kinderen van verschillende leeftijden leren omgaan met elkaar.

Paterswoldseweg

Onze locatie aan de Paterswoldseweg is gevestigd op loopafstand van het Stadspark. De buitenschoolse opvang beschikt over een gezellige groepsruimte waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, uitrusten, lezen en knutselen. Daarnaast kan gespeeld worden in de centrale hal. In deze hal is ruimte voor actiever spel, zoals het spelen met autootjes en fietsjes. Verder kunnen de kinderen er heerlijk klimmen en klauteren op de verschillende speeltoestellen die er staan. Aan het einde van de dag spelen de kinderen van de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf er samen. Met het fraaie Stadspark en de kinderboerderij naast de deur is er ruim gelegenheid om, onder toezicht van de groepsleiding, buiten te spelen.

ST. Michaëlschool

Sinds 2009 biedt Monkey Donky Speelhuis buitenschoolse opvang in een voormalig klaslokaal in de St. Michaëlschool. De school is gevestigd in het centrum van de stad, de Butjesstraat. Leerlingen van de St. Michaëlschool gaan hier naar de buitenschoolse opvang. Er kunnen natuurlijk ook leerlingen van andere scholen terecht op deze locatie. Na schooltijd komen de kinderen in een gezellige ruimte met verschillende hoeken waar ze heerlijk kunnen spelen met een gevarieerd aanbod van speelgoed en spellen. Er kan gespeeld worden op een groot speelplein met zandbak. Daarnaast kan er voor het kinderkookcafé gebruik gemaakt worden van de keuken. Er wordt ook lekker buiten gespeeld op het schoolplein en binnen is er een groot speellokaal. Met regelmaat wordt er gespeeld aan de Oosterhamrikkade, daar is een grote indoor speeltuin.

Speelhuiskalender

Het thema en de activiteiten worden aangekondigd via de Speelhuiskalender. De kinderen en hun ouders weten op deze manier welk thema centraal staat en welk activiteitenaanbod er de komende twee maanden is. Foto’s van onze activiteiten en uitstapjes kunt u bekijken op Facebook. Daarnaast kunt u ons volgen via Twitter, Google plus. U ziet het: het is gezellig bij Monkey Donky Speelhuis!

Rondleiding aanvragen

Voordat u uw kind bij een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang aanmeldt, wilt u natuurlijk eerst even komen kijken.