Wanneer kan ik overstappen naar een baan in de kinderopvang?

Om aan de slag te gaan in de kinderopvang moet je over de juiste papieren beschikken. Naast specifieke kinderopvang opleidingen zoals Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (MBO niveau 3) en de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (MBO niveau 4), zijn er ook veel andere mogelijke opleidingen waarmee je aan de slag kunt in de kinderopvang. Denk bijvoorbeeld aan Zorg en welzijn, Sport en beweging, Sociaal Pedagogisch werk, Pedagogiek en Pabo. Via de Diplomacheck Kinderopvang kun je controleren of je met jouw diploma bevoegd bent om in de kinderopvang te werken.

Bij sommige opleidingen heb je een aanvullende cursus of training nodig om in de kinderopvang te mogen werken. Maar, geen nood: dat kan! Staat jouw diploma in deze lijst, dan kom je in aanmerking voor een traject als zij-instromer. Je kunt dan direct bij ons aan het werk op de groep om praktijkervaring op te doen, en volgt daarnaast in drie maanden een opleiding waarmee je je bevoegdheid haalt!

Heb je interesse in een baan als zij-instromer bij ons? Check onze vacaturesite en reageer vandaag nog op één van de toffe vacatures!