Kinderdagverblijf Groningen
Monkey Donky

Een liefdevol tweede thuis

Spelen, ontdekken en groeien, dat doe je bij Monkey Donky kinderopvang Groningen!

De jaren van baby tot kleuter vliegen voorbij en je kind leert, ontdekt en ontwikkelt zich in rap tempo. Elk kind doet dat op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Bij Monkey Donky krijgt je kind alle ruimte om zichzelf te zijn. Liefde, structuur, respect en veiligheid op al onze groepen zorgen ervoor dat je kind zich veilig en gezien voelt. Een fijne basis om in op te groeien!

Kinderen vanaf 3 maanden tot 4 jaar kunnen op onze kinderdagverblijven in de stad Groningen terecht. Dat kan op de locaties aan de Hamburgerstraat (Professorenbuurt, Indische Buurt, De Hunze), Oosterhamrikkade (Oosterparkwijk), Paterswoldseweg (Groningen-Zuid) en De Hunze (Van Starkenborgh, De Hunze). Oudere broers en/of zussen kunnen uiteraard terecht op onze buitenschoolse opvang.

Tips en weetjes

Ontwikkeling kind
MonkeyDonky

De magie van de lievelingsknuffel: heeft je kind hier behoefte aan?

Een teddybeer, knuffelkonijn of tutteldoekje: de lievelingsknuffel is er in alle vormen en maten. De band tussen een kind en zijn lievelingsknuffel kan erg sterk zijn. Tijd om je er als ouder in te verdiepen: welke rol spelen knuffels in het leven van een kind?

Hoe ging dat vroeger toen jij opgroeide? Ging jouw lievelingsknuffel overal mee naartoe? Sliep je alleen lekker als ‘knuf’ binnen handbereik was? Je bent niet de enige. Grote kans dat je nu ook bij je kind(eren) ziet dat ze zich hechten aan een knuffelbeest.

Lees meer »

Dagritme

Door op het kinderdagverblijf een vast dagritme aan te houden, versterken we het gevoel van geborgenheid en vertrouwen bij ‘onze’ kinderen. Voor de baby’s geldt het vaste ritme een stuk minder; zij hebben hun eigen ritme van thuis en dat volgen wij zoveel mogelijk. Voor dreumesen en peuters bieden vaste eet-, slaap- en speelmomenten structuur aan de dag en deze voorspelbaarheid brengt rust. Een goede basis om te ontdekken en te groeien!

Activiteiten

Van buitenspelen tot puzzelen, van verven tot lezen en van kastelen bouwen tot ontdekken in de box: aan activiteiten geen gebrek bij Monkey Donky 😊. De basis voor veel van de activiteiten die op het kinderdagverblijf worden aangeboden, is de methode Piramide. Het Piramide-programma biedt baby’s, dreumesen en peuters een gevarieerd speel- en leeraanbod waarmee kinderen spelenderwijs de wereld om hen heen leren kennen.

Wat ouders over ons zeggen

Wennen

Voor het eerst naar de kinderopvang! Voor zowel jou als ouder als voor je kind is het een bijzondere en spannende stap. Je kind heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving, de nieuwe gezichten, de nieuwe geuren en geluiden. Geen kind is gelijk, dus hoe het wennen voor jouw kind verloopt, overleggen we graag met jou. We nemen er in ieder geval rustig de tijd voor. Da’s fijn voor je kind én voor jou!

Sfeer proeven op het kinderdagverblijf?

Bij Monkey Donky Speelhuis kun je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je wilt weten in welke sfeer en omgeving je kind terecht komt.

Oudercontact

Het welzijn van je kind staat bij jou én bij ons bovenaan. Daarom vinden we het erg belangrijk om goed contact met jou als ouder te hebben. We gaan voor een persoonlijke en informele band op basis van vertrouwen en respect. We houden elkaar op de hoogte van het wel en wee van je kind. Niet alleen mondeling, bij de overdracht op de groep, maar ook via onze digitale Monkey Donky app.

Welke opvang past bij mij?

Een flexibel opvangcontract of vaste opvangdagen, inclusief of exclusief opvang in schoolvakanties: bij Monkey Donky heb je de keuze uit verschillende opvangvormen. We kijken graag samen met jou welke vorm het beste past bij jouw situatie. Er is altijd een contract dat goed aansluit bij jouw werk- of studieritme. Flexibiliteit en service, daar blinken wij in uit.

Kosten

Geen onbelangrijke vraag: wat kost kinderopvang voor jou? Wij helpen je graag aan het antwoord. Met onze online rekentool bereken je snel en eenvoudig wat de kosten voor kinderopvang voor jou zijn. Heb je recht op kinderopvangtoeslag? Dan geeft de rekentool je ook een indicatie van de hoogte van de kinderopvangtoeslag. Uiteraard helpen we je graag een handje bij het aanvragen of wijzigen van de toeslag.

Meest Gekozen
Dagopvang 52 weken
Dagopvang 48 weken
Dagopvang Schoolweken
Inclusief vakanties
 
 
Inclusief ruilen
 
 
Op elke locatie beschikbaar
Inclusief luiers
 
Inclusief broodmaaltijd
 
Inclusief fruit
 
Laagste uurprijs
 

Beschikbaarheid

Interesse in één van onze kinderdagverblijven? Informeer dan snel of er nog een plekje beschikbaar is voor je kind(eren) op de locatie van jouw keuze!

Rondleiding

Liever gelijk een kijkje achter de voordeur komen nemen in de crèche? Dat kan natuurlijk! Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding op één of meerdere van onze kinderdagverblijven. We vertellen je graag meer over Monkey Donky en wat we voor jou kunnen betekenen.

logo

Onze locaties

Je vindt de kinderdagverblijven en BSO’s van Monkey Donky Speelhuis op verschillende locaties verspreid door de stad Groningen. Of je nu in de Korrewegwijk woont, in de binnenstad of in Groningen-Zuid: er is vast een Monkey Donky kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang locatie bij jou in de buurt. 

Op onze locaties Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg bieden we dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 12 jaar. Locatie De Hunze heeft alleen een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 – 4 jaar. Op onze locatie in de binnenstad, in de Sint Michaëlschool, bieden we enkel buitenschoolse opvang.

Geen Monkey Donky locatie bij jou in de buurt? Geen nood, wellicht kun je terecht bij één van de locaties van onze collega-organisatie Het Toddlers Huis! Je vindt Het Toddlers Huis aan de Kraneweg (kinderdagverblijf) en aan de Friesestraatweg (kinderdagverblijf en BSO). Kom je gauw een kijkje bij ons nemen? 

Hamburgerstraat

St. Michaëlschool

Kinderopvang Groningen Zuid

Paterswoldseweg

Oosterhamrikkade

Kinderopvang-Winsum

De Hunze

Kinderopvang Groningen Friesestraatweg

Friesestraatweg

Kinderopvang Vinkhuizen

Kraneweg