Het Kinderkookcafé

Elke week staat er een nieuw gerecht op het menu. En het leuke is: je maakt het helemaal zelf en met maar een heel klein beetje hulp van de begeleiding.

Het Kinderkookcafé

Elke week staat er op de buitenschoolse opvang (BSO) een nieuw gerecht op het menu. En het leuke is: je maakt het helemaal zelf en met maar een heel klein beetje hulp van de begeleiding.

Wat eten we vandaag?

Gezond, hartig, zoet: het wisselt elkaar allemaal af. In de keuken leer je de fijne kneepjes van het koken. Het belangrijkste is om lol te hebben in het maken. Dat het ook nog eens hartstikke lekker is, is een bonus.

In het kinderkookcafé wordt ook gewerkt met thema’s. De begeleiding vertelt honderduit over nieuwe gerechten of onbekende ingrediënten. “In China eten kinderen bijvoorbeeld taugé. Zij eten niet met mes en vork, maar met stokjes!” Wat in het kookcafé wordt gebakken, peuzelen we samen op. Al dan niet met Chinese eetstokjes 😉

Gezond eten

Weten wat er in een maaltijd gaat en hoe je het bereidt: het is niet alleen praktisch, maar ook erg leerzaam. Kinderen leren wat gezonde keuzes zijn en dat het met de juiste bereiding erg lekker is. Moeilijke eters hebben vaak baat bij meer regie. Wanneer zij zelf een groente uitkiezen en klaarmaken, is hun interesse al snel gewekt. 

Wanneer

Het kinderkookcafé opent op wisselende dagen de deuren.
Zo 
krijgt iedereen die koken en bakken leuk vindt de kans om gezellig mee te doen. 

Welke activiteiten zijn er nog meer?

In de Speelhuiskalender staan alle activiteiten die in die maand op de BSO worden ondernomen. Elke keer staat een ander thema centraal. Er wordt bijvoorbeeld geknutseld of gedanstElke dinsdagmiddag is er zwemles voor wie wil leren zwemmen. En natuurlijk spelen we lekker veel buiten.

 

Tips en weetjes