Kinderopvang bij ziekenhuisopname

Als jij of je partner een ongeval hebt gehad of een operatie moet ondergaan en moet worden opgenomen in het ziekenhuis, dan komt de zorg voor je kind(eren) misschien in het gedrang. Onze kinderopvang kan dan de oplossing bieden.

Vergoeding kinderopvang

Tijdens een ziekenhuisopname wordt kinderopvang niet standaard vergoed door de zorgverzekering. In sommige gevallen kan dit wel via de zorgverzekeraar via een aanvullende verzekering. Neem daarom altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor vergoeding van de kinderopvang. Kinderopvang vanwege een bevalling wordt in de meeste gevallen uitgesloten van de vergoeding.

Opvangvormen

Monkey Donky Speelhuis blinkt uit in flexibiliteit en service. Wij kijken samen met jou naar je opvangbehoefte en bieden een passend contract aan. We bieden verschillende contractvormen waardoor er bijna altijd een passende vorm is die aansluit bij je werk of studieritme. 

Tijdelijk contract

Heb je al een contract bij ons en wil je dit uitbreiden gedurende je ziekenhuisopname? Neem (tijdig) contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk een extra opvangdag afnemen, mits de beschikbaarheid op de groepen dit toelaat. Je verzekeraar kan je meer vertellen over een eventuele vergoeding van extra opvanguren vanwege ziekenhuisopname. 

Vervroegde opvang

Is er tijdens jouw ziekenhuisopname niemand in de gelegenheid om je schoolgaande kind(eren) in de ochtend op te vangen? Dan kun je vanaf 07:00 uur gebruikmaken van onze voorschoolse opvang. Wij brengen je kind dan naar school.

Extra opvang en ruilen van dagdelen

Wanneer je je kind incidenteel wilt brengen buiten de vaste dagen of een keertje wilt wisselen van dag, kun je hiervoor een aanvraag doen via het digitale ouderportaal. Extra opvang wordt apart en per dagdeel gefactureerd. Een dagje ruilen is kosteloos. Verdere details m.b.t. ruilen en extra opvang vind je in ons ruilbeleid.

Tips en weetjes