Vorige slide
Volgende slide

Monkey Donky Hamburgerstraat Groningen

Adres:
Hamburgerstraat 13
9714 JA Groningen

Contact:
Tel: 050 579 10 72

Email: info@monkeydonky.nl

Locatie Hamburgerstraat Groningen

Onze locatie aan de Hamburgerstraat is gelegen in de Korrewegwijk, tussen de Indische buurt en de Professorenbuurt. Op deze locatie worden veel kinderen uit de Korrewegbuurt opgevangen, maar ook uit de Oosterparkbuurt, Van Starkenborgh, De Hunze en Beijum. 

Aan de Hamburgerstraat is een overdekte en afgesloten speelplaats met een grote zandbak en ruimte om onder andere te fietsen en rond te racen. Daarnaast is er rondom het gebouw een afgesloten ruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. De locatie grenst aan een park met een grote vijver waar de kinderen in de zomer de eendjes voeren en in de winter kunnen schaatsen. Aan de overzijde van het gebouw is een groot speelpark waar we regelmatig heen gaan. Daarnaast zijn er op loopafstand diverse speeltuinen.

Geschiedenis Kandelaarkerk

Onze locatie aan de Hamburgerstraat is gevestigd in een voormalig kerkgebouw. De Kandelaarkerk is in 1965 in gebruik genomen als kerk. In 2000 heeft de Kandelaarkerk een nieuwe bestemming gekregen. Tot 2011 heeft het gebouw verschillende gebruikers gekend. In 2011 heeft Monkey Donky Speelhuis het gebouw gekocht en volledig gerenoveerd en verbouwd. De Kandelaarkerk is een gemeentelijk monument waardoor er tijdens de verbouwing rekening is gehouden met een aantal karakteristieke eigenschappen van het pand. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het Ruysdael-glas in de BSO-ruimte en de kandelaar die buiten op de gevel te zien is.

Kinderdagverblijf Hamburgerstraat

De kinderopvang in Groningen is sinds eind oktober 2011 gevestigd aan de rand van het park en met uitzicht op de vijver. De dagopvang bevindt zich deels in het souterrain en bestaat uit drie gezellige en lichte groepsruimten. Het kinderdagverblijf bestaat uit een babygroep voor kinderen van 3 maanden tot 1,5 jaar, een dreumesgroep van ongeveer 1,5 tot ongeveer 3 jaar en een peutergroep voor kinderen van ongeveer 3 tot 4 jaar. Elke groep heeft een eigen ruimte, maar er is veel onderling contact. Kinderen van verschillende leeftijden leren zo omgaan met elkaar, en broertjes en zusjes zien elkaar regelmatig. Aangrenzend aan het souterrain is een overdekte en afgesloten buitenspeelplaats met een grote zandbak en ruimte om onder andere te spelen met rijdend materiaal. Daarnaast is er rondom het gebouw een afgesloten buitenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

Op het kinderdagverblijf aan de Hamburgerstraat bieden we de mogelijkheid om tussen de middag een warme maaltijd te gebruiken. Broodmaaltijd of warme hap: de keuze is aan jou! Onze fantastische koks maken er elke dag iets lekkers én gezonds van. Voor meer info kun je contact opnemen met de administratie. 

Buitenschoolse opvang Hamburgerstraat

De buitenschoolse opvang (BSO) van Monkey Donky Speelhuis bevindt zich op de begane grond, de voormalige kerkvloer, en op de eerste verdieping van het gebouw. De kinderen van 4 tot 7 jaar spelen veelal op de begane grond, en de bovenverdieping is voor de 7+-groep. Op de eerste verdieping bevindt zich ook een ruime keuken voor kookactiviteiten die met de kinderen worden ondernomen. De buitenschoolse opvang heeft daarnaast de beschikking over een groot speeltoestel, waar de kinderen naar hartenlust in kunnen klimmen, springen en glijden. Rondom het gebouw is een afgesloten buitenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Ook gaan de kinderen van de buitenschoolse opvang vaak spelen in het Molukkenplantsoen, tegenover de BSO. 

LRK-nummers en inspectierapporten

LRK Hamburgerstraat kinderdagverblijf: 885098705
LRK Hamburgerstraat buitenschoolse opvang: 106289615

De meest recente GGD inspectierapporten van de locatie Hamburgerstraat kun je inzien op de website van het Landelijk Register Kinderopvang, via onderstaande links: 

 
Monkey Donky verzorgt op meerdere plekken kinderopvang in Groningen. Woon je ten zuiden van het station? Dan is kinderopvang in de Rivierenbuurt een vertrouwde en rustige plek om je kind door ons te laten opvangen.
logo

Onze locaties

Je vindt de kinderdagverblijven en BSO’s van Monkey Donky Speelhuis op verschillende locaties verspreid door de stad Groningen. Of je nu in de Korrewegwijk woont, in de binnenstad of in Groningen-Zuid: er is vast een Monkey Donky kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang locatie bij jou in de buurt. 

Op onze locaties Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg bieden we dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 12 jaar. Locatie De Hunze heeft alleen een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 – 4 jaar. Op onze locatie in de binnenstad, in de Sint Michaëlschool, bieden we enkel buitenschoolse opvang.

Geen Monkey Donky locatie bij jou in de buurt? Geen nood, wellicht kun je terecht bij één van de locaties van onze collega-organisatie Het Toddlers Huis! Je vindt Het Toddlers Huis aan de Kraneweg (kinderdagverblijf) en aan de Friesestraatweg (kinderdagverblijf en BSO). Kom je gauw een kijkje bij ons nemen? 

Hamburgerstraat

St. Michaëlschool

Kinderopvang Groningen Zuid

Paterswoldseweg

Oosterhamrikkade

Kinderopvang-Winsum

De Hunze

Kinderopvang Groningen Friesestraatweg

Friesestraatweg

Kinderopvang Vinkhuizen

Kraneweg