Locatie Oosterhamrikkade

Aan de Oosterhamrikkade beschikken we over een mooie binnenplaats die door middel van een hek afgesloten wordt. Hier kunnen de kinderen onder andere spelen met rijdend materiaal. Er is ook een zandbak waar de kinderen echte zandtaartjes kunnen bakken. Daarnaast spelen we regelmatig in de speeltuintjes in de buurt van de Oosterhamrikkade.

Geschiedenis Noorderbad

Het Noorderbad is gevestigd aan de Oosterhamrikkade en stamt uit 1933. De locatie was door architect H.P. Berlage in eerste instantie bestemd voor een kerkgebouw. Architect J.A. Boer heeft het Noorderbad ontworpen in een functionele en expressionistische bouwstijl. In 1967 is het Noorderbad verbouwd en is er een nieuw instructiebad bijgebouwd. Uiteindelijk verloor het Noorderbad met de komst van Kardinge in 1993 zijn functie als zwembad en heeft het een tijd leeg gestaan. Sinds 1997 is Monkey Donky Speelhuis gevestigd in het Noorderbad. In eerste instantie als overdekte speeltuin, maar in 2000 uitgebreid met kinderopvang. De karakteristieke eigenschappen van het gebouw zijn behouden gebleven en verwijzen naar de voormalige functie van het pand.

Kinderdagverblijf Oosterhamrikkade

Het kinderdagverblijf aan de Oosterhamrikkade beschikt over een overdekte binnenspeeltuin. In de speeltuin worden de kinderen ’s ochtends ontvangen en aan het eind van de dag wordt hier ook weer lekker gespeeld, gerend, geklommen en geklauterd. Ze kunnen zich dus nog even lekker uitleven. De kinderen van de buitenschoolse opvang zijn er dan ook. Broertjes en zusjes zien elkaar nog even en de kinderen van de verschillende leeftijden leren van de omgang met elkaar. In de speeltuin krijgen de kinderen veel beweging en werken ze aan hun motorische ontwikkeling. De baby’s blijven veelal op hun eigen groep. De kinderen in het kinderdagverblijf van deze locatie zijn ingedeeld in vier groepen: baby’s (drie maanden tot 16 maanden), dreumesen (16 maanden tot 30 maanden), peuters (30 maanden tot 48 maanden) en een verticale groep (3 maanden tot 48 maanden). De groepen hebben een eigen ruimte en vaste leiding.

Buitenschoolse opvang Oosterhamrikkade

De buitenschoolse opvang beschikt over een riante groepsruimte met een uitdagende binnenspeeltuin. Er is voor de kinderen volop gelegenheid om heerlijk te springen, klimmen en glijden in de speeltuin. Daarnaast kunnen ze vrij spelen of aan tafel een spelletje doen, kleuren of knutselen. De kinderen van het kinderdagverblijf spelen ook in de binnenspeeltuin. Aan het einde van de dag spelen de kinderen van de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf er samen. Broertjes en zusjes zien elkaar dan en kinderen van verschillende leeftijden leren omgaan met elkaar.

Adresgegevens locatie Oosterhamrikkade

Adres:
Oosterhamrikkade 66A
9714 BG Groningen

Contact:
Tel: 050-5791072
Email: info@monkeydonky.nl

Rondleiding aanvragen

Voordat u uw kind bij een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang aanmeldt, wilt u natuurlijk eerst even komen kijken.