Monkey Donky Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van jouw kind.

Oudercontact

We vinden het bij Monkey Donky Speelhuis heel belangrijk om een persoonlijke en informele band met jou als ouder op te bouwen. Goed contact met jou, op basis van respect en vertrouwen, draagt op die manier bij aan het welzijn van je kind. En dat is tenslotte ons gezamenlijke doel! We houden de lijntjes graag kort en onderhouden op verschillende manieren contact met jou. Op deze pagina lees je meer hierover!

Persoonlijk contact

De belangrijkste manier waarop groepsleiding en ouders met elkaar in contact zijn, is mondeling en persoonlijk. Ouders en leiding spreken elkaar bij het breng- en/of haalmoment, en daarbij is gelegenheid om even kort bij te kletsen of om bijzonderheden te bespreken. Zodra je kind op onze opvang start, krijgt het een mentor toegewezen. Dit is iemand van de groepsleiding die jouw kind regelmatig ziet. De mentor is voor jou het eerste aanspreekpunt als je vragen hebt of als je iets bijzonders over je kind wilt bespreken. Uiteraard kun je ook altijd met je vragen bij de andere groepsleiding of bij de administratie terecht.

Op het kinderdagverblijf word je jaarlijks uitgenodigd voor een oudergesprek. Dit is niet verplicht, maar als je het leuk vindt ben je van harte welkom voor een gesprekje met de mentor van je kind. Heb je eerder behoefte aan een gesprek, geef dit dan gerust aan. We plannen graag een afspraak met je om de ontwikkeling van je kind met je te bespreken.

Op de buitenschoolse opvang worden ouders niet standaard jaarlijks uitgenodigd voor een 10-minutengesprek. Uiteraard kan dit wel altijd gepland worden als ouders en/of groepsleiding hier behoefte aan hebben. Wil je graag een langer en uitgebreider gesprek met de groepsleiding voeren over de ontwikkeling van je kind, dan bieden we daar graag de ruimte voor. Laat het ons weten en we plannen een afspraak!

Monkey Donky App

Naast het persoonlijke contact is onze Monkey Donky App een belangrijk middel om met jou te communiceren. Je download de app eenvoudig en gratis via Google Play of de Apple App Store.

Zodra je het opvangcontract voor je kind ontvangt, krijg je ook de inloggegevens voor de app. Via de Monkey Donky App heb je toegang tot ons digitale ouderportaal. De groepsleiding kan jou berichtjes en foto’s sturen. Voor de jongste kinderen op het kinderdagverblijf wordt daarnaast middels een digitaal schriftje bijgehouden hoe de opvangdag verloopt. Zo kun je thuis nog eens rustig teruglezen hoe je kind geslapen, gegeten/gedronken en gespeeld heeft. Uiteraard kun je zelf ook een berichtje naar de groep sturen. Komt je kind een dagje niet naar het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang, dan meld je hem/haar eenvoudig af via de app. Een incidentele ruildag of extra opvangdag is ook in een paar stappen digitaal aangevraagd.

Monkey Donky Nieuwsbrief

Als je kind naar een Monkey Donky locatie in Groningen gaat, zul je regelmatig een update van onze organisatie ontvangen. Middels onze digitale Monkey Donky nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste opvangnieuws. Soms gaat dit over algemene praktische zaken, zoals bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag, en soms lees je specifieke informatie die voor de opvanglocatie van jouw kind van toepassing is.

Sfeer proeven op het kinderdagverblijf?

Bij Monkey Donky Speelhuis kun je altijd terecht voor een vrijblijvende rondleiding. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je wilt weten in welke sfeer en omgeving je kind terecht komt.

Lees hier alles over het aanvragen van een rondleiding.

Kinderdagverblijf: Piramide themabrieven

Op al onze kinderdagverblijven werken we met de methode Piramide. Dit is een methode voor vroege en voorschoolse educatie, die kinderen op een speelse manier kennis laat maken met de wereld om hen heen. Elke zes weken komt een nieuw thema aan bod, zoals Eten & Drinken, Verkeer, Herfst en Feest. Om jou als ouder een idee te geven van hoe het thema leeft op het kinderdagverblijf en welke thema-activiteiten we op de groepen ondernemen, sturen we je regelmatig een digitale Piramide themabrief. Zo betrekken we jou bij het reilen en zeilen op het kinderdagverblijf. We hopen je met de themabrieven bovendien te inspireren. Daarom geven we je ook allerlei tips voor activiteiten om thuis te doen, maar ook boekentips en ideetjes voor uitjes in de buurt.

Buitenschoolse opvang: Speelhuiskalenders

Op al onze locaties voor buitenschoolse opvang staat elke maand een leuk, speels en uitdagend thema centraal. Van seizoensgebonden thema’s (bijvoorbeeld Lente of Feest) tot gekke, fantasierijke thema’s (bijvoorbeeld Raar Maar Waar of Stap Maar In Mijn Tijdmachine): er staat elke maand iets leuks op het programma. We houden jou als ouder op de hoogte van de thema’s middels onze Speelhuiskalender. Die ontvang je elke maand via de mail, en daarin introduceren we het thema van de komende maand en lichten we een tipje van de sluier op van alle activiteiten die op de planning staan.

Oudercommissie

De oudercommissie (OC) van Monkey Donky vertegenwoordigt en behartigt de belangen van de kinderen en ouders die van de opvang bij Monkey Donky gebruikmaken. Vanuit elke locatie maken één of meerdere ouders deel uit van de oudercommissie. De OC denkt mee en geeft advies over allerhande zaken die met de opvang van jouw kind(eren) te maken hebben, zoals bijv. het kwaliteitsplan van de opvang, het voedingsbeleid en de prijzen. Wil je met de oudercommissie in contact komen, of heb je zelf interesse om plaats te nemen in de OC? Je kunt hen bereiken via oudercommissie@monkeydonky.nl.

Tips en weetjes

We delen onze kennis graag met jou! 
Hieronder vind je daarom een selectie van onze leukste en interessantste blogs, met de beste tips van onze eigen pedagogisch medewerkers.