Peuterschool Groningen 

Monkey Donky Speelhuis

Is jouw kind twee jaar of ouder en wil het graag naar de peuterschool in Groningen? Dat kan bij Monkey Donky Speelhuis! Kom je gauw een kijkje nemen?

Peuterschool in Groningen

De peuterschool is een apart onderdeel van onze kinderopvang in Groningen. Peuterschool is speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar, als voorbereiding op de basisschool. Gaat je kind naar onze peuterschool, dan wordt het opgevangen op de peutergroep van onze reguliere dagopvang. Je kind heeft dus altijd genoeg vriendjes en vriendinnetjes om samen mee te spelen en te leren! Peuterschool wordt 16 uren per week aangeboden, op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend op onze locaties Paterswoldseweg, Oosterhamrikkade en Friesestraatweg. In de schoolvakanties is er geen peuterschool. 

Voor wie is de peuterschool? 

Onze peuterschool is voor peuters (2 tot 4 jaar) die geen gebruik maken van ‘normale’ kinderopvang. Voor reguliere dagopvang kunnen werkende en/of studerende ouders kinderopvangtoeslag aanvragen. Werk of studeer je niet, dan heb je als ouder geen recht op kinderopvangtoeslag. Je kind kan dan naar de peuterschool. De peuterschool wordt ook wel peuteropvang of peuterspeelzaal genoemd. 

Wat is de peuterschool? 

Peuters die naar onze peuterschool in Groningen gaan, krijgen een gevarieerd speelleerprogramma aangeboden. Dat speelleerprogramma is erop gericht om spelenderwijs allerlei verschillende ontwikkelingsgebieden te stimuleren. Er is vooral veel aandacht voor taalstimulering, maar ook aan motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling wordt gewerkt. Elke paar weken staat een thema centraal waarmee de kinderen spelenderwijs de wereld om hen heen leren kennen. Voorbeelden van thema’s zijn Familie, Eten & Drinken en Feest. 

Peuterschool met VVE-indicatie

Peuters die risico lopen op een (taal)achterstand, kunnen vanuit het consultatiebureau een indicatie krijgen voor VVE (vroege en voorschoolse educatie). Deze indicatie wordt afgegeven op basis van een aantal criteria die door de gemeente worden opgesteld. De VVE-indicatie is voor peuters vanaf 2,5 jaar. Peuters met een VVE-indicatie kunnen terecht op onze peuterschool, ook voor 16 uren per week op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. Deze peuters krijgen extra begeleiding in m.n. hun taalontwikkeling. Denk je dat jouw kind in aanmerking komt voor een VVE-indicatie? Neem dan contact op met je consultatiebureau. 

Wat zijn de kosten van een peuterschool in Groningen?

De gemeente Groningen wil graag dat alle peuters op een kinderdagverblijf of peuterschool voorbereid worden op de basisschool. De kosten voor peuterschool worden daarom grotendeels door de gemeente Groningen gesubsidieerd. Ouders die van de peuterschool gebruikmaken, betalen alleen een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Dit geldt ook voor ouders waarvan hun kind een VVE-indicatie heeft. Met de rekentool op onze website reken je snel en eenvoudig uit wat de kosten voor peuterschool Groningen zijn voor jou. 

Werken en/of studeren jij en je eventuele partner allebei? Dan komen jullie niet voor peuterschool in aanmerking. Je kunt je kind dan aanmelden voor reguliere dagopvang op één van onze kinderdagverblijven

Meer over de verschillen tussen de peuterschool en het kinderdagverblijf lees je hier

Meest Gekozen
Dagopvang 52 weken
Dagopvang 48 weken
Dagopvang Schoolweken
Dagopvang Driekwartdag
Inclusief vakanties
 
 
 
Inclusief ruilen
 
 
 
Op elke locatie beschikbaar
Inclusief luiers
 
 
Inclusief broodmaaltijd
 
 
Inclusief fruit
 
 
Laagste uurprijs