Monkey Donky Peuterspeelzaal Groningen

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van je kind. Meer weten over Monkey Donky Peuterspeelzaal Groningen? Vraag een rondleiding aan!

Peuterspeelzaal Groningen

Tevreden en blije kinderen. In een kindvriendelijke sfeer voelt ieder kind zich veilig en krijgt het alle ruimte om zich als individu te ontwikkelen. Op onze locaties Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg kunnen kinderen tot en met 4 jaar een paar uur per week bij ons terecht.

Op de peuterspeelzaal in Groningen van Monkey Donky Speelhuis zijn de kinderen ingedeeld in leeftijdsgroepen. Ook hebben we een verticale groep voor kinderen van drie maanden tot vier jaar. Gaat je kind naar een nieuwe groep? Dan laten we je kind altijd even wennen. De ruimtes waarin de kinderen verblijven zijn bewust warm en huiselijk ingericht en helemaal afgestemd op de leeftijd van de kinderen, waarbij veiligheid voorop staat.

Toeslag en tarieven Monkey Donky Peuterspeelzaal Groningen

Wil je weten hoe het zit met toeslagen en vergoeding van onze kinderdagopvang? Vaak heb je daar recht op, afhankelijk van uw toetsingsinkomen en uw gezinssamenstelling. Je kunt via de Belastingdienst een proefberekening maken en de toeslag aanvragen.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag? Wij helpen je graag!

Peuterspeelzaal met flexibele en vaste opvangvormen

Wij begrijpen dat het lastig is om altijd van te voren vast te leggen welke dagen je afneemt. Zeker als je flexibele werktijden hebt. Daarom bieden we de mogelijkheid om flexibel een aantal dagdelen af te nemen. Wij bieden ook een nulurencontract waarbij u alleen de uren afneemt die je nodig hebt. Meer weten? Neem gerust contact op of vraag een rondleiding aan bij Monkey Donky peuterspeelzaal Groningen.

Verschil tussen peuterspeelzaal en kinderopvang

De verschillen tussen peuterspeelzalen en kinderopvang worden steeds kleiner. Al enkele jaren is de overheid bezig met de harmonisatie van het peuterspeelzaalwerk. Dit houdt in dat kwaliteitsnormen en de financiering gelijk geschakeld gaan worden met die van de kinderopvang. Begin 2015 zijn de normen m.b.t. het aantal kinderen t.o.v. het aantal leiding gelijk getrokken. Op 1 juli 2015 zijn ook een aantal kwaliteitseisen gesynchroniseerd, bij de peuterspeelzalen is bijvoorbeeld het vier-ogenprincipe ingevoerd. Deze kwaliteitsregel is al enkele jaren van toepassing binnen de kinderopvang. In 2018 moeten de verschillen tussen de peuterspeelzaal en de kinderopvang geheel verdwenen zijn

Bij een peuterspeelzaal kunnen kinderen vanaf twee jaar terecht terwijl bij een kinderopvang dit al vanaf het eerste levensjaar kan. Naast ruimere leeftijdsgroepen heeft de kinderopvang ook ruimere openingstijden. Waar een kinderopvang de hele dag het gehele jaar uw kind terecht kan, is een peuterspeelzaal vaak niet het gehele jaar open en biedt een peuterspeelzaal opvang voor slechts enkele uren per dag met een maximum van twee dagdelen per week. Beide zijn gericht op de ontwikkeling van het kind waarbij de kinderopvang ook een verzorgende functie heeft. Voor beide opvangvormen geldt dat de eigenbijdrage van ouders inkomensafhankelijk is. Waarbij de bijdrage van de peuterspeelzaal via de gemeente loopt en die van de kinderopvang via de Belastingdienst in de vorm van kinderopvangtoeslag. De uurprijs van de peuterspeelzaal ligt veelal iets hoger dan de uurprijs van de kinderopvang.

Bekijk onze tarieven

Overweegt u om uw kind in te schrijven voor de peuterspeelzaal, dan bent u bij Monkey Donky Speelhuis aan het juiste adres. Vanaf 2017 bieden wij ook peuterspeelzaal aan. U kunt daarvoor terecht bij de volgende vestigingen:  Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg.

We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te nemen in één van onze peuterspeelzalen.