Partner: Stichting Bright Future Babies Home

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van je kind. Meer weten over Monkey Donky Peuterspeelzaal Groningen? Vraag een rondleiding aan!

Partner:
Stichting Bright Future Babies Home

Monkey Donky Speelhuis heeft samen met ouders en kinderen allerlei acties opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Bright Future Babies Home. Anneloes Stoetman woont in Groningen en is voorzitter van deze stichting. Ze heeft ons benaderd of wij de kinderen in het Bright Future Babies Home de komende jaren willen steunen. Anneloes stelt zich dan ook graag aan jullie voor.

“Graag vertel ik jullie hieronder waarom en waar het geld terechtkomt, maar neem ik ook de gelegenheid om jullie te bedanken voor jullie fantastische inzet! Mijn naam is Anneloes Stoetman en ik ben voorzitter van de stichting, die is opgezet om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden en het toekomstperspectief van Oegandese weeskinderen, in het bijzonder van de kinderen uit het weeshuis Bright Future Transitional Home te Mbarara (Oeganda).

In 2014 en in 2015 ben ik in Oeganda geweest om vrijwilligerswerk te doen. In 2015 heb ik samen met een Oegandese partner een opvanghuis opgezet. In dit huis hebben weeskinderen een tijdelijk onderkomen alvorens zij worden teruggeplaatst bij hun eigen familie of een ander Oegandees gezin. Wij vinden dat ieder kind het verdient om op te groeien in een warm gezin in plaats van in een instituut (weeshuis bijv.), zoals drie miljoen weeskinderen dat op dit moment in Oeganda doen. Om het huis draaiende te houden is er €1.000 per maand nodig. Denk aan huur, voeding, luiers, arbeidskosten, maar ook een sociaal werker die controleert of een familie geschikt is om een kind op te voeden. Iedere euro die de stichting ontvangt gaat rechtstreeks naar het huis, dus niet naar een salaris voor de bestuursleden! Van donaties gaat 95% naar de vaste kosten en de rest is voor iets leuks voor de kinderen, denk aan een uitje of een cadeautje.

In het huis verblijven maximaal 20 kinderen, op deze manier blijft onze kwaliteit gewaarborgd. Sinds de oprichting van het huis (november 2014) zijn er al 65 kinderen van de straat gered, waarvan er 50 inmiddels weer in een warm gezin opgroeien! Wat een succes en daar hebben jullie aan bijgedragen. Namens de kids en alle medewerkers: heel hartelijk bedankt!”

Monkey Donky staat dicht bij de normen en waarden van het opvanghuis, daarom zijn wij er trots op dat wij jullie onze partner mogen noemen. 
Ga voor meer info naar: www.brightfutureuganda.org

Tips en weetjes