Voor- en vroegschoolse educatie Groningen

Tijdens het spelen ontstaat creativiteit; voor ons een belangrijke pijler en de basis voor een brede ontwikkeling van jouw kind. Meer weten over Monkey Donky Kinderdagverblijf Groningen? Vraag een rondleiding aan!

Tips en weetjes

Ontwikkeling kind
MonkeyDonky

Je kind zindelijk maken. Hoe doe je dat?

Hoe wordt mijn kind snel zindelijk? Het is een belangrijke mijlpaal voor ouders en hun kind. Niet langer vieze luiers verschonen, maar je kind zelfstandig naar het toilet laten gaan. Zindelijk worden gaat niet vanzelf. Je zal je peuter daarin toch een kleine zindelijkheidstraining moeten geven.

Lees meer »
Ontwikkeling kind
MonkeyDonky

De magie van de lievelingsknuffel: heeft je kind hier behoefte aan?

Een teddybeer, knuffelkonijn of tutteldoekje: de lievelingsknuffel is er in alle vormen en maten. De band tussen een kind en zijn lievelingsknuffel kan erg sterk zijn. Tijd om je er als ouder in te verdiepen: welke rol spelen knuffels in het leven van een kind?

Hoe ging dat vroeger toen jij opgroeide? Ging jouw lievelingsknuffel overal mee naartoe? Sliep je alleen lekker als ‘knuf’ binnen handbereik was? Je bent niet de enige. Grote kans dat je nu ook bij je kind(eren) ziet dat ze zich hechten aan een knuffelbeest.

Lees meer »