Voorwaarden en beleid Monkey Donky Kinderopvang

Een liefdevol tweede thuis

Voorwaarden en beleid

Op deze pagina vind je onze belangrijkste beleidsdocumenten, zoals ons Pedagogisch Beleid, Voedingsbeleid en Veiligheid en Gezondheidsbeleid. Ook onze Algemene en Aanvullende Voorwaarden vind je hier. 

Liever eerst iets meer weten over ons kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang?
Gebruik de knoppen hieronder.

Tips en weetjes

Pedagogisch Beleid

In ons pedagogisch beleid lees je meer over onze visie en werkwijze, hoe wij met kinderen omgaan en waarom wij dat zo doen. We bieden een omgeving waarin kinderen zich veilig, geborgen en vertrouwd voelen. Dit zorgt ervoor dat je kind de wereld om zich heen kan ontdekken, zich optimaal kan ontwikkelen en plezier heeft!

Wat ouders over ons zeggen

Veiligheid en Gezondheidsbeleid

In ons veiligheid- en gezondheidsbeleid staat beschreven hoe wij kinderen en medewerkers een zo veilig mogelijke omgeving bieden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om afspraken om risicovolle speelsituaties veilig te houden, maar ook om afspraken en protocollen die gezondheidsrisico’s beperken. Hieronder vind je het Veiligheid en gezondheidsbeleid per locatie.

Voedingsbeleid

Het voedingsbeleid van Monkey Donky is er op gericht om kinderen van jongs af aan een gezond eetpatroon aan te leren. Daarbij vinden we het belangrijk dat ieder kind gevarieerde voedingsmiddelen krijgt. Ons voedingsbeleid is daarom gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Eet smakelijk!

Sfeer proeven?

Nieuwsgierig naar hoe onze opvang er van binnen uit ziet? Naar de activiteiten die we doen en waar we spelen en ontdekken? Dat snappen we! Je bent van harte welkom om eens een kijkje bij ons te komen nemen. Vraag een rondleiding aan en we laten je graag meer zien en horen over Monkey Donky.

Ruilbeleid

Komt je kind een dagje niet naar de opvang en wil je die dag omruilen? Of heb je af en toe een extra opvangdag nodig? In ons ruilbeleid lees je alle spelregels voor het incidenteel ruilen van een opvangdag en het aanvragen van extra opvang.

Algemene en Aanvullende Voorwaarden

De Algemene Voorwaarden die op onze kinderopvang gelden, zijn de Voorwaarden voor Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang die in 2016 zijn opgesteld door de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Als aanvulling op deze Algemene Voorwaarden gelden de Aanvullende Voorwaarden van onze eigen organisatie. Hierin zijn o.a. voorwaarden met betrekking tot de overeenkomst, plaatsing, opzegging en betaling opgenomen. 

Klachtenregeling

In onze klachtenregeling lees je hoe Monkey Donky omgaat met klachten van ouders. We zijn aangesloten bij de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang. Kom je er met de groep, de administratie of de directie niet uit, dan kun je je tot de Klachtencommissie wenden.
logo

Onze locaties

Je vindt de kinderdagverblijven en BSO’s van Monkey Donky Speelhuis op verschillende locaties verspreid door de stad Groningen. Of je nu in de Korrewegwijk woont, in de binnenstad of in Groningen-Zuid: er is vast een Monkey Donky kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang locatie bij jou in de buurt. 

Op onze locaties Hamburgerstraat, Oosterhamrikkade en Paterswoldseweg bieden we dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 – 12 jaar. Locatie De Hunze heeft alleen een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 – 4 jaar. Op onze locatie in de binnenstad, in de Sint Michaëlschool, bieden we enkel buitenschoolse opvang.

Geen Monkey Donky locatie bij jou in de buurt? Geen nood, wellicht kun je terecht bij één van de locaties van onze collega-organisatie Het Toddlers Huis! Je vindt Het Toddlers Huis aan de Kraneweg (kinderdagverblijf) en aan de Friesestraatweg (kinderdagverblijf en BSO). Kom je gauw een kijkje bij ons nemen? 

Hamburgerstraat

St. Michaëlschool

Kinderopvang Groningen Zuid

Paterswoldseweg

Oosterhamrikkade

Kinderopvang-Winsum

De Hunze

Kinderopvang Groningen Friesestraatweg

Friesestraatweg

Kinderopvang Vinkhuizen

Kraneweg