Eerst even wennen

Ieder kind heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Daar houden wij bij Monkey Donky Speelhuis graag rekening mee. Hoeveel tijd een kind nodig heeft om te wennen, hangt helemaal van het kind en de ouders af. Daarom bepalen wij per kind in overleg met de ouders hoe het wennen aan de nieuwe omgeving geregeld wordt.

Voor het eerst op een nieuwe groep

Alle baby’s, dreumesen en peuters laten we wennen aan een nieuwe groep, want een nieuwe groep is best spannend. Nieuwe kinderen, leidsters, een andere omgeving en een hoop nieuwe indrukken. Baby’s die oud genoeg zijn om naar de dreumesgroep te gaan, gaan daarom af en toe een middagje spelen op de dreumesgroep om te wennen. Datzelfde geldt ook voor de dreumesen die naar de peutergroep gaan of peuters die naar de grote kinderen van de buitenschoolse opvang gaan. Op het moment dat uw kind  naar zijn of haar nieuwe groep gaat, dan is het misschien nog steeds spannend maar ze zijn al wel een beetje gewend.

Groepen per leeftijd

Op de kinderdagverblijven van Monkey Donky Speelhuis zijn de kinderen ingedeeld in leeftijdsgroepen: babygroep, dreumesgroep en peutergroep. Daarnaast hebben we op sommige locacties een verticale groep voor kinderen van drie maanden tot vier jaar. Gaat uw kind naar een nieuwe groep, verticaal of een leeftijdsgroep dan laten we het altijd even wennen. Iedere groep heeft vaste, deskundige leiding. De ruimtes waarin de kinderen verblijven zijn bewust warm en huiselijk ingericht en helemaal afgestemd op de leeftijd van de kinderen, waarbij de veiligheid van uw kind voorop staat.

Wilt u meer weten?

Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en u aanbod doen op maat.